Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да не допуска

...
Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да не допуска
Коментари Харесай

Италианският премиер: Намираме се в критичен момент от европейската история

Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да не допуска трагични грешки в борбата срещу коронавируса, за да не изгуби основанието за съществуването си, предаде АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2953
Конте заяви това в интервю за италианския всекидневник " Соле 24 оре ", публикувано днес. " Бездействието ще стовари върху децата ни непосилното бреме на една опустошена икономика. Искаме ли да сме на висотата на това предизвикателство? Тогава нека изготвим план за европейско възстановяване и реинвестиране, който ще подпомогне европейската икономика и ще ѝ помогне да заработи отново ", каза италианският премиер.

Ирландските власти се надяват до 2 седмици да смекчат мерките срещу COVID-19

" На заседанието на Европейския съвет в четвъртък имаше не просто несъгласие, а същинско и откровено противопоставяне с германския канцлер Ангела Меркел, тъй като ние изживяваме една криза, която отнема живота на много наши съграждани и предизвиква тежка икономическа рецесия. Аз съм представител на страна, която пострада много и не мога да си позволя да увъртам. В Италия, и в други страни-членки на ЕС, сме принудени да правим трагични избори. В Европа трябва да избегнем да правим трагични избори. Ако Европа не покаже, че е на висотата на това безпрецедентно предизвикателство, целият европейски проект рискува да изгуби, в очите на собствените ни граждани, основанието си да съществува ", посочи още той.

Оптимистични данни за COVID-19 в Северна Македония

На заседанието на Европейския съвет Конте е заявил пред другите лидери, че в момента Европейският механизъм за стабилност не е подходящ. " Този механизъм е инструмент, създаден за оказване на помощ на държави-членки, които имат финансови затруднения, свързани с асиметрични шокове. Коронавирусът обаче създава симетричен шок " и се отразява негативно на нашите икономически и социални системи по синхронен и напълно неочакван начин ", изтъкна Джузепе Конте.

Според италианския лидер става дума за нещо съвсем различно от кризата през 2008 г. " Намираме се в критичен момент от европейската история ", подчерта той.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2953  Коронавирусът е създание на фармацевтичните компании? Коронавирусът е създание на фармацевтичните компании?  Косово вкара нови ограничавания за придвижване от 17 до 6 часа поради ковид Косово вкара нови ограничавания за придвижване от 17 до 6 часа поради ковид  С 258 кревати за лекуване на COVID-19 разполагат лечебните заведения в Кюстендилска област С 258 кревати за лекуване на COVID-19 разполагат лечебните заведения в Кюстендилска област
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР