Италианска стартъп компания разработи електронна гривна, която ще играе роля

...
Италианска стартъп компания разработи електронна гривна, която ще играе роля
Коментари Харесай

В Италия ще следят с електронна гривна дали се спазва социална дистанция

Италианска стартъп компания разработи електронна гривна, която ще играе роля на оръжие в процеса на излизането от изолацията, въведена заради коронавируса, предаде БТА, цитирайки АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7894
Чрез гривната ще се контролира дали се спазва разстоянието между хората, а също ще се откриват и контактите на заразен с коронавируса човек. Това устройство ще се окаже с приближаване на лятото много ценно средство за курортите и по-специално за туристическата индустрия, пострадали тежко от кризата, породена от пандемията. Компании също гледат с интерес на електронната гривна, която ще позволи на служителите да работят в безопасност в условията на пандемията.

Двоен скок на новозаразените с COVID-19 в Италия спрямо вчера

Устройството се нарича " Labby Light " и е разработено от фирмата Мета Уелнес (MetaWellness), която е базирана в град Бари в южната италианска област Пулия. Става дума за гривна, но устройството може да бъде произведено и под формата на флашка, която да се поставя в чантата или на чип, който да се инсталира в предпазната маска. Продава се за 25 евро без данъците и вибрира, когато дистанцията за безопасност между хората не се спазва. Устройството регистрира и всички контакти между хората, което позволява ако един от тях се окаже заразен, то да се изолират бързо евентуални огнища на зараза.

Шефът на фирмата Антонело Баракане, казва, че вече са получили поръчки от курортни комплекси, от хотели, от училища и от компании.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7894  МБАЛ-Пазарджик желае помощ от ВМА за тотална стерилизация МБАЛ-Пазарджик желае помощ от ВМА за тотална стерилизация  Швеция желаят да усили броя на медиците си в разгара на епидемията от новия ковид Швеция желаят да усили броя на медиците си в разгара на епидемията от новия ковид  Коронавирусът плъзна и в Държавна фирма Коронавирусът плъзна и в Държавна фирма " Земеделие "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР