Испанският Върховен съд разпореди днес разследване на смъртни случаи в

...
Испанският Върховен съд разпореди днес разследване на смъртни случаи в
Коментари Харесай

Испания разследва смъртни случаи на възрастни и липса на защитни средства за медици

Испанският Върховен съд разпореди днес разследване на смъртни случаи в домове за възрастни по време на пандемията от Covid-19 и на липсата на предпазни средства за здравните работници, предаде Ройтерс.

Магистратите са поискали да се разбере дали смъртните случаи в домовете „ са свързани с политически, административни или управленски решения и дали тези решения са криминално укорими “.

Испания е сред най-тежко засегнатите от коронавируса страни в Европа, включително и от икономическа гледна точка. Близо 50 000 са жертвите на Covid-19 – 181 за последните 24 часа, допълва БНР.

Над 20 000 души са починали от или вероятно от коронавируса в домове за възрастни в Испания по време на първата вълна, сочат предварителни данни, съобщени от „ Ел Паис “ и РТВЕ.

Върховният съд е поискал и по-ниски инстанции да проверят евентуални злоупотреби с публични фондове при закупуване на дефектна екипировка за борба с пандемията.

Около 50 иска срещу правителството и неговия отговор на пандемията са отхвърлени заради „ липса на достатъчно детайли за повдигане на обвинения към висши длъжностни лица “.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16962  Намаляват пациентите с ковид в МБАЛ - Шумен Намаляват пациентите с ковид в МБАЛ - Шумен  Бебета, родени от майки с COVID-19, имат антитела против ковид Бебета, родени от майки с COVID-19, имат антитела против ковид  Ситуацията в Гърция се усъвършенства Ситуацията в Гърция се усъвършенства
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР