Инжекция с дезинфектант като средство за борба срещу коронавируса? Изявление

...
Инжекция с дезинфектант като средство за борба срещу коронавируса? Изявление
Коментари Харесай

Тръмп втрещи научната общност със съвета за инжекция с дезинфектант, обвиниха го в безотговорност

" Инжекция с дезинфектант " като средство за борба срещу коронавируса? Изявление на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския вчера втрещи научната общност и многобройни специалисти обвиниха американския президент, че е безогтоворен, защото е направил това " опасно предложение ", предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6208
" Виждам че дезинфектантът го убива (коронавируса) за минута. Една минута! Дали има начин да се направи нещо подобно, с инжекция вътре, или почти като почистване ", каза Тръмп по време на редовния си брифинг в Белия дом за коронавируса. " Както виждате, това прониква в дробовете и има огромен ефект, така че ще е интересно да се провери. Трябва да се обърнем към лекарите за целта, но това ми се струва интересно ", добави Тръмп.

Тези думи отприщиха истинска буря от възмущение сред учените.

" Тази идея да се инжектира в тялото или да се поглъща какъвто и да било вид почистващ продукт е безотговорна и опасна ", възмути се пред телевизия Ен Би Си д-р Вин Гупта, експерт по обществено здравеопазване, специалист по белодробни заболявания и интензивно лечение. " Това е метод, използван понастоящем от хора, които искат да се самоубият ", допълни той.

Тръмп предложи да си инжектираме дезинфектанти срещу COVID-19

В социалните мрежи многобройни лекари и медицински сестри също остро порицаха думите на Тръмп.

" По същия начин и самозапалването може да е полезна алтернатива ", иронично заяви френският изследователски център " Марсей Имунопол " (Marseille Immunopоle), като подчерта, че методите, препоръчани от президента на САЩ, " биха убили и вируса, и пациентите ".

" Спрете да излъчвате тези пресконференции за коронавируса. Те излагат на риск човешкия живот. И моля ви, не пийте и не си инжектирайте дезинфектант! ", написа в Туитър Уолтър Шауб, бивш директор на федералното Бюро за правителствена етика по времето на президента Барак Обама.

" Пресконференциите на Тръмп са опасност за общественото здраве. Бойкотирайте пропагандата. Слушайте експертите. И умолявам ви, не пийте дезинфектант! ", написа също в Туитър Робърт Райш, бивш министър на труда при президента Бил Клинтън.

Освен дезинфектанта Тръмп спомена и за " ултравиолетовата " или " една много мощна светлина ", която би могла да се прожектира " вътре в тялото " за борба с коронавируса.

В социалните мрежи много потребители си правеха шеги с явното смущение на д-р Дебора Брикс, член на кризисния щаб към Белия дом, по време на речта на президента.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6208  Голямото пътешестване 2: Километрични опашки на всички КПП-та в София Голямото пътешестване 2: Километрични опашки на всички КПП-та в София  Силен спад на поръчките за март регистрират американските фабрики Силен спад на поръчките за март регистрират американските фабрики  Отпада карантината на 159 лица в община Асеновград Отпада карантината на 159 лица в община Асеновград
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР