Докарват работници от Молдова, от Украйна, за 2 седмици те

...
Докарват работници от Молдова, от Украйна, за 2 седмици те
Коментари Харесай

Борисов със силни думи за ударите по тютюневата мафия и кокъде са отишли парите от контрабандата

Докарват работници от Молдова, от Украйна, за 2 седмици те не излизат - вътре им е оборудвано, там спят, спортуват. Работят много конспиративно и после ги връщат. Това заяви премиерът Бойко Борисов за схемата на действие във фабриките за нелегални цигари, съобщава Канал 3.

" По същия начин действат за алкохола, горивата, месата ", добави той на пресконференция.

На нея присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров и гостуващият по негова покана прокурор на Бавария Рейнард Рьотле, вътрешният министър в оставка Валентин Радев. " Главният секретар го няма, защото утре става министър ", уточни премиерът, когато представяше присъстващите на баварския гост.

За първи път в България се анализира изключително ниско ниво на контрабандни цигари - 4,7%, показва проучване за количество контрабандни цигари за второто тримесечие на 2018 година.

Според данните, дори в градове, в които преди е имало високо ниво на разпространение на контрабандни цигари, днес се отчитат изключително ниски нива.

България има най-ниски нива на употреба на контрабандни цигари в сравнение с други страни от Европейския съюз.

" Следващите месеци ще видите и много такива акции и показваме, че работим на световно ниво това го казват и чуждите служби след успешните реализации в партньорство с нас. Волята за бор контрабандата е факт и е видно, че парите от контрабандата вече са в бюджета - милиарди. А това е удар и срещу корупцията, защото тези пари вече са на светло, а не могат да се ползват в сивата икономика за корупция на митничари, полицаи и политици " коментира още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР