Военни в Германия готвели политически убийства. Заговорниците служели в елитна

...
Военни в Германия готвели политически убийства. Заговорниците служели в елитна
Коментари Харесай

Военни в Германия готвели политически убийства

Военни в Германия готвели политически убийства. Заговорниците служели в елитна част. Техният брой бил около 200 души, разкрива списание " Фокус ".
Заговорниците подготвяла специална операция, която имала за цел да предизвика хаос по улиците на основните германски градове. За целта освен политически убийства се подготвяли и такива на имигранти и бежанци, които са обвинявани от крайнодесните в нарастването на социалните сътресения.
Насилието трябвало да се проведе в " Дена Х ", за когато военните планирали да убият лидера на Зелената партия Клаудия Рот, външния министър Хайко Мас и бившия президент Йоахим Гаук.
Тези трима политици са известни със своите либерални възгледи. Все пак властите са успели да разкрият заговора в елитните части на Бундесвера, преди да бъдат извършени убийствата.
Всички заговорници принадлежали на групата " Унитер ". Тя е основана през 1996 г. и има за цел да подпомага ветераните от мисиите в Афганистан и Африка.
От " Унитер " отричат обвиненията. Все пак властите са претърсили тренировърни лагери на армията по границата с Австрия и Швейцария за оръжие, муниции, пари и петрол.
През 2015 г. канцлерът Ангела Меркел отвори границите на Германия за хиляди бежанци, бягащи от войните в Близкия изток.
Това предизвика протест на част от германското общество. Това намери израз в нарастването на популярността на националистите от Алтернатива за Германия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР