Британците, начело с премиера Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик

...
Британците, начело с премиера Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик
Коментари Харесай

Британците запазиха минута мълчание в памет на здравните работници, починали в борбата с коронавируса

Британците, начело с премиера Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, запазиха днес минута мълчание в памет на здравните работници, починали в борбата с новия коронавирус, предаде АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6559
В рамките на проявата, която се състоя тази сутрин в 11:00 ч. местно време, бяха почетени над осемдесетте служители на Националната здравна служба и 16-те социални работници, починали по време на пандемията от коронавируса.

Великобритания е една от най-сериозно засегнатите от пандемията европейски държави със своите общо 21 092 смъртни случая в болниците. Ситуацията е тежка и в старческите домове, където към 24 април само в Англия от COVID-19 смъртните случаи бяха над 4300, по данни на Националната статистическа служба.

COVID-19 взе 7331 жертви в Белгия

" Прекалено много здравни работници починаха от коронавируса ", заяви новият лидер на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър във видеоклип, публикуван от него в Туитър преди да вземе участие в инициативата по спазване на минута мълчание. " Никой не бива да излага на риск живота си, защото не разполага с добро защитно облекло ", каза още той, имайки предвид недостига на медицински облекла и предпазни маски, от който се оплакват седмици наред здравните работници.

Изправен пред икономическата и социална криза, провокирана от пандемията, британският премиер Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е подложен на натиск да очертае стратегия за излизане на Великобритания от карантината, която бе въведена на 23 март и ще бъде удължена най-рано до 7 май.

Според всекидневника " Дейли телеграф " британското правителство планира да смекчи отчасти карантинните мерки, като носенето на маски остане силно препоръчително в магазините.

Очаква се през идните седмици магазините, продаващи " несъществени " стоки, да получат разрешение за възобновяване на работата си при спазване на мерките за социална дистанция. Британците освен това ще получат възможността да се срещнат отново с приятели и роднини, пише " Таймс " в днешна статия. Училищата обаче няма да отворят преди юни, отбелязва изданието.

Големите търговски вериги в Германия искат да отворят на 4 май

" Мобилно приложение, което ще позволява на потребителите му да разбират дали са били в близък контакт с човек, дал положителна проба за COVID-19, ще бъде пуснато във Великобритания до две-три седмици ", заяви днес Матю Гулд, изпълнителен директор на Технологичната група на Националната здравна служба, предаде Ройтерс.

Гулд заяви пред парламентарна комисия, че приложението първо ще бъде тествано на местно ниво. Приложението и по-широката програма за тестване и проследяване на заразените и техните контакти се възприема като ключов елемент от стратегията за смекчаване на правилата за социална дистанция във Великобритания, които доведоха почти до цялостно спиране на икономиката и на всекидневния живот на хората.

" Надяваме се, че в следващите няколко седмици ще имаме възможност да го изпитаме в малък район ", каза Гулд, който изрази надежда приложението да може да бъде използвано и на по-големи територии в срок до две-три седмици.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6559  Актуализираха насоките за лекуване на COVID-19 в България Актуализираха насоките за лекуване на COVID-19 в България  Възползват ли се работодателите от пандемията с COVID-19? Възползват ли се работодателите от пандемията с COVID-19?  ИАНМСП има нов информативен портал за поддръжка на дребните и междинни предприятия в изискванията на COVID-19 ИАНМСП има нов информативен портал за поддръжка на дребните и междинни предприятия в изискванията на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР