Бившият благоевградски военен Радой Тодоров, който усмърти с тротоарна плочка

...
Бившият благоевградски военен Радой Тодоров, който усмърти с тротоарна плочка
Коментари Харесай

320 бона кръвнина за наследниците на гробаря Кольо Мишкаро, убит от бивш военен

Бившият благоевградски военен Радой Тодоров, който усмърти с тротоарна плочка гробаря Кольо Мишкаро, бе осъден на 2 години и 8 месеца условно. Делото се разгледа вчера по съкратеното следствие в Окръжен съд – Благоевград, като 76-годишният подсъдим призна фактите в обвинителния акт и изрази съжаление за стореното, без да дава обяснения. Това пише струма.бг.
Съдия Величка Пандева го призна за виновен за това, че е причинил по непредпазливост смъртта на Николай Евтимов, по прякор Мишкаро, и го осъди на 4 години лишаване от свобода, които след редукцията бяха намалени на 2 години и 8 месеца. Радой Тодоров няма да влиза в затвора, а ще изтърпи наказанието си условно, което е с 4-годишен изпитателен срок. Той бе осъден да изплати и по 80 000 лв. на 4-мата наследници на Кольо Мишкаро или общо 320 000 лв.
Както БЛИЦ съобщи, инцидентът се разигра на 10 юли вечерта през 2017 г. в Благоевград, когато бившият военен се опитал да изпъди пияния ром да не седи на стълбите пред жилищната му кооперация на ул. „ Свобода” №6. Тогава в яда си пенсионерът грабнал тротоарна плочка и го ударил по главата. Радой Тодоров бил в стара вражда с Мишкаро, който често злоупотребявал с алкохол, седял по пейките в близост до блока, идвал на гости при приятел в същия вход, с когото пускали музика и правели шумни събирания. По различни поводи двамата влизали в пререкания, отправяли си и закани за убийство.
След случилото се ромите излязоха на мирен протест пред дома на Радой Тодоров с искане за спазване на закона.
Присъдата подлежи на обжалване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР