1000 лв. глоба за родител, който до 1 час не

...
1000 лв. глоба за родител, който до 1 час не
Коментари Харесай

Синдикат предлага 1000 лв. глоба за родител, ако не си вземе болното дете от училище до 1 час |

1000 лева санкция за родител, който до 1 час не прибере болното си дете от учебно заведение, предлага профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ". 

Това излиза наяве от приветствие към учителите и всички работещи в бранша по повод престоящия старт на образователната година доктор Юлиян Петров. Според него " сега паниките и разстройването във връзка със съществуването на Covid 19 са естествени, като при пускане на образователния развой ще отшумят ".

Синдикатът счита, че има доста противоречиви въпроси преди старта на образователната година. Най-спорният миг е мнението на министерство на опазването на здравето „ възпитаник с един или повече от следните признаци – нараснала телесна температура, кашлица, хрема, зной, болки в гърлото, отмалялост, мускулни болки, гадене, повръщане, диария се изолира неотложно в предопределеното за подобен случай помещение (изолатор), до момента в който не се прибере вкъщи. “ Отделянето на подобен възпитаник съгласно специалисти ще носи тежки душевен последствия, само че по-важно е, че министерство на опазването на здравето отново е не запомнило да вмени обвързване на родителите при цитираните признаци да не пускат детето си на учебно заведение. Ако тази мярка с отделянето в изолирано помещение остане, то тогава би трябвало да съществува обвързване към родителя до час да пристигна в учебно заведение за своето дете, а в противоположен случай да има финансова глоба от 1000 лв., декларира Петров. 

В текста на синдиката се споделя още: Синдикат „ Образование “ не поддържа хипотезата, която дава право на родителите да избират образование в електронна среда без здравословен проблем на ученика. Тази опция, решена от депутатите и направена при напън от някои наставнически организации, е във щета на ученика, който се лишава от потвърдено по-добрата постоянна форма по персонални и субективни съображения на своите родители. 

Синдикатът изрично не приема да се източват бюджетите на учебните заведения при избор на образование в електронна среда без здравословни аргументи от родителите. Сега МОН предлага учебното заведение, в което е записан ученикът, да превежда 75 на 100 от средствата по стандарта за възпитаник на учебното заведение, провеждащо образованието в електронна среда. При използване на тази рестриктивна финансова мярка ще се наложат уволнения на учители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР