1000 лева да стане глобата за шофиране с повече от

...
1000 лева да стане глобата за шофиране с повече от
Коментари Харесай

КАТ готви голямо сурвакане на шофьорите

1000 лв. да стане санкцията за шофиране с повече от 40 км/ч над ограничаването без значение дали е на път в града или отвън обитаемо място. Отделно за нарушаването да се лишава книжката за месец, колата да се стопира от придвижване за 30 дни и да се лишават 13 контролни точки от талона на джигита. Това плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, които са били утвърдени на последното съвещанието на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването, оповестява в. „ Телеграф “.

Неин ръководител е вътрешният министър Младен Маринов, а текстовете, които са част от ограниченията за понижаване на жертвите на пътя в интервала до 2020 година, ще бъдат импортирани за разискване и гласоподаване в Народното събрание. Експертите от комисията са решили още ограничаването на скоростта на двулентов път без разграничителна бариера да бъде понижено от 90 на 80 км/ч.

Поставена е цел и до 1 януари 2020 година да стартира мълчалив надзор над джигитите на пътя. „ Ще се употребяват немаркирани, цивилни мощни коли, оборудвани със специфична техника, които ще документират агресивното придвижване по автомагистрали и скоростни пътища “, прецизираха от комисията. В предложенията за промени е поместен и текст, с който часовете на кандидат-шофьорите се усилват от 31 на 50. За всеки, който самокатастрофира пък е очакван проверочен изпит, а книжката му ще се лишава до сполучливото му взимане.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР