10-слойно стъкло и супер здрава броня – това предлага най-защитеният Mercedes-Benz S-клас.

...
10-слойно стъкло и супер здрава броня –
това предлага най-защитеният Mercedes-Benz
S-клас.
Коментари Харесай

Mercedes-Benz S-Class S 680 Guard 4Matic е суперброниран!

10-слойно стъкло и супер здрава ризница – това предлага най-защитеният Mercedes-Benz S-клас. Този седан с цялостно задвижване може да издържи обстрелване от автомат Калашников и снайперска пушка.

Според компанията това е най-сигурният луксозен автомобил, който съществува в света! Машината има оптимално равнище на балистична отбрана за леки коли от стандарта VPAM VR10, който предвижда инсталирането на 10-слойно стъкло и броня с дебелина 18-23 милиметра. От компанията твърдят, че такава S-класа не се страхува от обстрел с бронебойни запалителни куршуми от пушка SVD - размер на патрона -7,62x54 милиметра, и от пукотевица по нея с автомат Калашников.

Като част от представянето на новостта автомобилният производител демонстрира колко крепко е стъклото на седана - дебелината му е 10 сантиметра вместо предишните шест сантиметра при предшественика си. Друго нововъведение са хидравличните електрически прозорци, които са заменили пневматичните.

Седанът е обут в специфични гуми Michelin PAX с технология run-flat - даже при пробив и с повредени джанти, колата ще измине най-малко 30 километра. Други потребни варианти включват пожарогасителна система, вграден кислороден контейнер, който осигурява автономно подаване на въздух в кабината в случай на повреда, стойки за флагчета и специални сигнали. Сред подобренията спрямо общоприетия модел са подсиленото окачване и модифицираната трансмисия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР