10 милиона души в Украйна, или 1 от всеки 4,

...
10 милиона души в Украйна, или 1 от всеки 4,
Коментари Харесай

СЗО: Един от всеки 4 украинци е застрашен от психично разстройство заради войната

„ 10 милиона души в Украйна, или 1 от всеки 4, са изложени на риск от някаква форма на психологично разстройство, вариращо от тревога и стрес до по-тежки положения “. Това съобщи посредством видеовръзка на брифинг в Женева доктор Ярно Хабихт, представител на СЗО в Украйна, предадоха международните организации.

По-тежките положения включват най-много посттравматичното стресово разстройство, породено от тежки, мощно травматични събития. Случаите нарастват след 10-месечния спор, означи доктор Хабихт.

Представителят на СЗО заяви, че от началото на съветската инвазия през февруари, в Украйна е имало минимум 700 офанзиви против здравната система на страната.

По думите на доктор Хабихт масираните съветски офанзиви против сериозна инфраструктура от октомври насам са оставили доста здравни заведения без ток и вода, което е направило активността им невъзможна.

Освен това със студеното време се чака респираторните болести да се усилят, проблем ще възникне и с автомобилните произшествия, пострадванията и случаите поради неосветените улици заради прекъсване на тока.

„ Здравната система действа. Но защото това са към този момент 10 месеца, това е голям стрес тест. Непрекъснато виждаме нови провокации “, сподели доктор Хабихт.

И през Коледните и новогодишните празници чиновниците на СЗО в Украйна, които са повече от 200, ще продължат да работят и да извършват дълга си, увери той.

Те разпределят генератори, които са нужни в цялата страна. Приоритетно се доставят в лечебните заведения, а генераторите с по-малки размери отиват в практиките на първичната здравна помощ.

Последните доставки на СЗО са били за Бахмут, Херсон и Днепър, което е разрешило на здравните заведения да продължат своята работа.

„ Става все по-трудно, само че все пак оставаме “, сподели доктор Хабихт.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР