10 милиарда лева (!) са отписаните данъци през последните 3

...
10 милиарда лева (!) са отписаните данъци през последните 3
Коментари Харесай

НАП не е събрала 10 млрд. лв. данъци, но съдят Соня Колтуклиева за 6750 лв.

10 милиарда лв. (!) са отписаните налози през последните 3 години, тъй като данъчните не са съумели да ги съберат - това разгласи през днешния ден служебният министър на финансите Асен Василев.

"Към момента Национална агенция за приходите си търси 9,9 милиарда лева, като най-големият дебитор дължи 160 млн. лева, а има много с по над 50 млн. лева Топ 100 на длъжниците дължат над 2 милиарда лева ", изясни служебният министър.
„ Дотук обрисуваната картина е мощно притеснителна за мен. Това е на картина на редовно несъбиране на данъчни приходи, на отстранен данъчен надзор. Една картина, разрешила да се натрупа големи дефицити в системата – било посредством измами, било посредством отбягване на заплащане ", уточни Асен Василев.

На 22 март 2018 година тогавашният изпълнителен шеф Галя Димитрова призна, че 5,4 милиарда лв. са несъбираемите вземания от Данък добавена стойност за интервала 2000-2017 година.

На 15 май 2020 година от министерството на финансите оповестиха: "Заявяваме, че финансовият министър Владислав Горанов няма да дава други изказвания по изказвания и обществени изяви на въпросното лице със отговорности от 700 милиона лв. към държавната хазна ". Така, около абсурда сред Владислав Горанов и Васил Божков стана ясно, че държавната хазна е била ощетена със 700 милиона лв.!

Вижте в този момент, на този декор, какво се случи с мен - Соня Колтуклиева, журналистка.

4 ноември 2014 година, уеб сайтът Лентата цитира мой пост във Facebook: "Не разбирам толерантността на Бойко Борисов към Движение за права и свободи. Тя е убийствена и самоубийствена. И в Брюксел му споделиха - без Движение за права и свободи във властта. А той ту похвали им прави, ту позволява хора на Пеевски в държавното управление (Владислав Горанов). Ето, поради това основно ГЕРБ падна на 84 мандата; и още ще пада... Горанов е човек на Пеевски. С безспорна сигурност. "

На 4 ноември 2014 година уеб сайтът Bulgaria news разгласява мой коментар под заглавие: "
http://www.bulgaria-news.bg/category/bulgaria/article/post83762.html

Няколко дни по-късно шефката на Търговско дружество на НАП-София, Илияна Христова, с която се познавах, тъй като ходехме в един и същи фризьорски салон, ми звънна да се видим; сподели ми, че предната вечер финансовият министър Владислав Горанов бил на празненство у тях и споделил: "Сега ще види Соня Колтуклиева какво ще й се случи! " През декември 2014 година Национална агенция за приходите стартира проверки на мен и на брачна половинка ми - на компаниите ни и на нас като физически лица. През декември 2015 година, преди да излезе ревизионният акт, Национална агенция за приходите блокира персоналните ми банкови сметки. След 4 години правосъдни борби, осъдих Национална агенция за приходите, през януари 2020 година получих парите си назад с висока рента.

Във времето, когато всички се мазнеха на основния прокурор и не смееха да му зададат един неуместен въпрос, аз споделих пред Антон Хекимян в студиото на БТВ, че Сотир Цацаров е марионетка на Делян Пеевски.
Какво последва: пенсионираната ТВ водеща Маргарита Михнева потегли от медия на медия да твърди, че аз съм получила 500 000 лв. от КТБ, медиите на Делян Пеевски драговолно тиражираха голословните й изказвания, правеха го и по БНР и Българска национална телевизия, изданията на Иво Прокопиев, на Венелина Гочева ( която, съгласно Недялко Недялков дължи на хазната над 16 милиона лева). Адвокатите Екатерина Димитрова и Николай Хаджигенов водиха дело за клюка против Маргарита Михнева; Софийски градски съд я осъди, а Върховният касационен съд удостовери присъдата. Съдът откри това, което към този момент бях декларирала по няколко малките екрани: не съм взела нито стотинка от КТБ, нямам депозити в банката, нито съм взимала заеми от нея. Михнева млъкна. Но и до ден сегашен - към този момент 3 години - не ми е изплатила компенсацията, отсъдено от Софийски градски съд, което аз ще даря на дете, болно от ревматоиден артрит. Тъй като е съдена за засегнатост и клюка от мнозина, Михнева е трансферирала двата първокласни жилището - на ул. "Оборище " и против Народното събрание, на щерка си; няма банкови сметки, получава единствено минимална пенсия, по обществените й изказвания.

През 2017 година известната правосъдна кореспондентка от БТВ Канна Рачева, с която не се познавах персонално, ми позвъни, с цел да ми каже, че след конференция тя и неколцина кореспонденти били извикани настрани от основния прокурор Сотир Цацаров и говорителката на ВКП Румяна Арнаудова и им било прошепнато едно изречение: на Соня Колтуклиева ще й бъде повдигнато обвиняване. Толкова. Аз и адвокатката ми бяхме шокирани - за какво? За какво ще ми повдигат обвиняване?
След няколко месеца стана ясно - за неплатени налози в размер на 6750 лв., по иск на Национална агенция за приходите. На същата тази Агенция, несъбрала милиарди левове и по този метод ощетила държавната хазна и всеки български поданик.

На 17 октомври 2017 година стартира процесът против мен, който продължава към момента. Вече 4 години! Десетки правосъдни заседания; десетки хиляди левове, изхарчени от държавата; старания на хора и институции, с цел да може да бъда назовавана "обвиняема " и избрани медии да пишат ден след ден, че журналистката Соня Колтуклиева е съдена за "данъчни закононарушения ". Макар че претендираните от Национална агенция за приходите налози за 2010 и 2011 година са платени. А това по законите е значимо събитие - отговорностите, претендирани от Национална агенция за приходите, са платени преди началото на правосъдния развой и няма ощетяване на фиска.

За мен, обаче, важи един по-силен закон - Соня Колтуклиева е цел на Делян Пеевски, Сотир Цацаров и Владислав Горанов и би трябвало да бъде разкарвана из съдилищата, унизена, унижавана, обществено обругавана... През тези 4 години починаха майка ми и татко ми - аз не отсъствах от нито едно правосъдно съвещание. Дъщеря ми се омъжи в чужбина - не отсъствах от правосъдно съвещание. В разгара на Ковид-пандемията съдията от Софийски градски съд изиска да пътувам от чужбина в България и не ми разреши скайп-връзка от странство, въпреки това да беше позволено от профилирания съд на Симеон Дянков, да вземем за пример. На две съвещания излязох от болничното заведение и застанах в правосъдна зала с две ръце с абокати - направих го, с цел да не бавя правосъдния развой.

На 24 юли 2020 година арбитър Костадинка Костадинова произнесе присъдата на първа инстанция: 1 година условно и 3 години изпитателен период поради 6 750 лв. "невнесени налози ", съгласно обвиняването на прокуратурата, макар формалното писмо от Национална агенция за приходите за липса на отговорности към страната.

Моля, прочетете още веднъж началото на този коментар и ми кажете - знаете ли някой огромен дебитор на държавната хазна да е бил наказан по този несравним метод?! Прокурори и съдии ще ви обяснят - в случай че съществува провинение за тези 6750 лв. - това е за административно наказване, санкция.

Накратко: напролет на 2021 година състав на апелативния съд приключи делото; прокуратурата стачкува решението. На съвещанието във Върховния касационен съд, председателстващата състава ме попита дали желая нещо да кажа. И аз споделих: обясних за какво от май 2017 година съм обвинена и за какво от октомври 2017 година съм от зала в зала: тъй като обществено обяснявах, че Владислав Горанов не трябва да става финансов министър и изпратих питане до ДАНС за разработки против него; тъй като писах и приказвах за прегрешенията на основния прокурор Сотир Цацаров по аферата "Костинброд ", "опита за ликвидиране на Делян Пеевски ", рагрома на КТБ; тъй като написах сигнал до етичната комисия на Висш съдебен съвет против прокурор Иван Гешев. Какво последва: Върховен касационен съд върна делото на апелативния съд... тази есен това прословуто дело ще стартира 5-та си годишнина.

Да, бях предупреждавана неведнъж да млъкна. И, в случай че бях млъкнала - нямаше да мина по този драматичен-изтощителен-безпощаден път. Това е моят избор.

http://www.bgnes.com/analizi-i-interviuta/analizi-i-interviuta/4627394/

Източник: 5Gmedia
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР