10-годишното дете, което почина в училище в Кърджали не е

...
10-годишното дете, което почина в училище в Кърджали не е
Коментари Харесай

Починалото 10-годишно дете в Кърджали не е имало здравословни проблеми

10-годишното дете, което умря в учебно заведение в Кърджали не е имало здравословни проблеми.

Никой не може да повярва, че това прелестно дете към този момент не е измежду нас, просълзена разяснява нещастието от тази заран в Кърджали психоложката на учебното заведение. " Той няма отсъствия - не се е разболявал. Нямаме информация да има здравословни проблеми ", сподели тя пред bTV.

Трагедията се е разиграла малко преди началото на първия образователен час в понеделник.

Детето седнало на чина си, без даже още да смъкна връхната си дреха, когато му прилошало и припаднало. Веднага бил извикал фелдшерът на учебното заведение, който почнал да прави сърдечен масаж и изкуствено дишане на момчето.

Само за 4 минути пристигнала извиканата кола за спешна помощ и детето било откарано в болница. Екипът го заварил без дишане и сърдечна активност. След опита за реанимация от страна на незабавните медици, след това в болничното заведение още час не престават напъните на лекарите да върнат детето към живот.

Тройна съдебно-медицинска експертиза би трябвало да разкрие повода за гибелта на четвъртокласника.

Веднага е почнала реанимация от 3 анестезиолози и 3 кардиолози. Детето е признато в ОАИЛ, където реанимирането е траяло още към час. Въпреки всичко детето е умряло, без да възвърне дишане и сърдечна активност, споделиха още от болничното заведение.

„ Съучениците на момчето към момента не знаят, че е умряло. Извикахме родителите им. С децата от класа ще стартират работа учебните психолог, възпитател и ресурсен преподавател “, съобщи по-рано денем заместник-директорът на учебното заведение Димитър Ликоманов.

По случая в Окръжна прокуратура-Кърджали е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност, оповестиха от държавното обвиняване.

Разследването по досъдебното произвеждане е предоставено на следовател от Окръжен следствен отдел и е под надзора на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Кърджали.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР