♥ Всеки конфликт е развитие Един от най-важните параметри, по

...
♥ Всеки конфликт е развитие Един от най-важните параметри, по
Коментари Харесай

Всяка болка е залог за твоето бъдещо щастие ♥ Сергей ЛАЗАРЕВ

♥ Всеки спор е развиване

Един от най-важните параметри, по които в този момент дефинирам положението на индивида, това е готовността да се одобри травматична обстановка. Което значи да се резервира любовта към Бог при чисто човешки загуби. При мъжете програмата за самоизтребление убива тях самите, при дамите тази стратегия убива децата. Повишената ранимост и страст, в случай че дефицита блян към обич, прави индивида или жертва, или нарушител. 

Разбери нещо простичко: всеки спор е развиване. Погледни по този метод, ти имаш тяло и аз имам тяло. Твоите стремежи на лекомислен проект са свързани с тялото и с живота. При мен е безусловно същото. И тъй като нашите тела си разнообразни, то и желанията ни в никакъв случай не съответстват. Точно затова всяко другарство сред нас постоянно ще бъде конфликтно и това е напълно обикновено. Опитът да избегнеш спора или да го спреш още в зародиш - това е отказване от развиването. Ако няма блян към любовта - спорът става неразгадаем. Опитай се да схванеш, че всеки спор това е развитие; всеки спор провокира болежка, а всяка болежка е подтик към любовта към Бог. В спора не е нужно да потискаш непознатите стремежи или да ставаш подвластен от някого. Просто би трябвало да обобщиш желанията и да намериш общо и за двете страни решение. За да можеш да намериш решение, би трябвало да се научиш да сдържаш желанията си и да се стремиш към любовта.

Когато пътечката, водеща към любовта, изтънее и се трансформира в тъничка нишка, тогава с цел да се спасите би трябвало внезапно да спрете всичко, което отмива любовта от вас, а това е страха, омразата, осъждането, обидата, отчаянието. И тъй като всичко това се поражда от съзнанието, то стартира да се унищожава, поради спасението на душата. Вече писах в книгите си, че шизофренията се появява при хора, които са потайно ревностни. Ако денем успяваш по някакъв метод да сдържиш желанията си и се стараеш да бъдеш добър, то през нощта тази взаимозависимост и експанзия те препълват и по тази причина съзнанието се разпада. Това значи, че преди сън би трябвало да се постараеш да приведеш себе си в ред и вместо постоянна вечеря, която усилва зависимостта от желанията, е по-добре да се молиш. 

Умирай всяка вечер и всяка заран възкръсвай. Прощавай се с всичко, което ти е скъпо. Но в случай че преди този момент не усетиш любовта, душата ти ще се преизпълни със боязън и обезсърчение. 

Затова изначало се моли, съсредоточавайки се върху любовта. а когато я усетиш, елементарни се с всичко, което ти е скъпо. И когато новото схващане престане да бъде нападателно, вместо раздробяване ще стартира развиването. 

Що се отнася до общуването, то там всичко е простичко. Общуването това е чувствено равнище, а в случай че човек зависи от чувственото благополучие, в общуването си той постоянно е нападателен или по отношение на другите, или по отношение на себе си. Поради това нормално подобен човек се опасява от общуването и го заобикаля: когато омразата в огромната си степен е ориентирана във вътрешността към този човек, тогава хората не желаят да поддържат връзка с него; в случай че подсъзнателната експанзия е ориентирана на открито - те също го заобикалят. 

Не се опасявай от болката, тръгни към нея. Ако задържим любовта, болката последователно ще изчезне. Правото да бъде благополучен има единствено този, който всяка парченце от секундата е подготвен да загуби насладата и да запази любовта. Без болежка няма развиване. 

Но тази болежка не би трябвало да бъде черна и мрачна, а светла и сияйна. Разбери елементарното нещо - всяка болежка е залог за твоето бъдещо благополучие. Колкото повече болки и тествания ти изпраща ориста, толкоз по-голямо благополучие те чака в бъдеше. 

И колкото повече си подготвен за душевната болежка, толкоз по-малко физически премеждия ще ти бъдат отредени. Но в случай че за милиони години на еволюция ние сме се научили да понасяме физическата болежка, то на превъзмогването на душевната посредством блян към любовта, към момента би трябвало да се учим. Това е и просвета, и изкуство, и приятност.

От: „ Диагностика на кармата ”, Сергей Лазарев, изд. Satja Juga
Снимка: Facebook


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР