... ♥ Разликата между семплост и скромност Връзката между ума

...
... ♥ Разликата между семплост и скромност Връзката между ума
Коментари Харесай

Да живеете просто, означава да се отървете от всичко, което е безполезно ♥ Шунмьо МАСУНО

...

♥ Разликата сред семплост и невзискателност

Връзката сред мозъка и тялото е същата като сред пилето и яйцето.

Ако поддържате опростено мислене, тялото ви от самото себе си ще се втали. Съответно, в случай че спазвате диетата си и упражнявате тялото, мозъкът ви също ще бъде по-здрав и по-силен.

Същото се отнася и за връзката сред мозъка и физическото пространство, което населявате. Ако желаете да опростите вътрешния си свят тогава обзаведете  стаите си непретенциозно.

Красотата се крие в семплия метод на живот. Това е духът на дзен.

Да живеете просто, значи да се отървете от всичко, което е неефикасно. Определете дали нещо в действителност ви е належащо и в случай че е, тогава се грижете  добре за него. В това се състои разликата със скромността. Скромността значи подмяна на нещата с по-евтиния им еквивалент. Като споделям на ниска цена, нямам поради само ниската цена - това включва също и дълбочината на възприятията ви към тези предмети.

Простичкият живот значи да вземем за пример, че чашата, в която всеки ден пиете кафето си, е чаша, която в действителност харесвате - че се грижите добре за нея и я употребявате отдавна. Сдобивайте се единствено с хубави неща, от които в действителност се нуждаете. Обикновеният метод на живот е фундаментална процедура, която ще изостри мозъка ви.

Из: „ Изкуството да живеем просто “, Шунмьо Масуно, превод Васил Велчев, изд. „ Колибри “
Снимка: scmp.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР