... ♥ Открийте радостта у себе си Има едно учение,

...
... ♥ Открийте радостта у себе си Има едно учение,
Коментари Харесай

Където и да отидете, бъдете господари на съдбата си ♥ Шунмьо МАСУНО

...

♥ Открийте насладата у себе си

Има едно обучение, за което се счита, че е било проповядвано от риндзай духовник на монасите, които обучавал: „ Където и да отидете, бъдете господари на ориста си. Така, където и да се озовете, нещата ще бъдат такива, каквито са в реалност “.

Винаги полагайте всички старания без значение от събитията или обстановката, за да деянията същинското си аз – вашия вътрешен протагонист – с цел да се справите с това, пред което сте изправени.

Ако посрещаме нещата по този метод, всички ние ще съумяваме да откриваме истината. А в нея ще намерим цялостното благополучие. Това е смисъла на това обучение.

Когато се постанова да се оправяме с сложни задания, постоянно изпитваме желанието да се оплакваме от това. Казваме: „ Можеха да го дадат на някой различен “ или „ Само такива неща ми дават да правя “. Но с сходно отношение е доста мъчно да откриете наслада в работата си.

Хората, които вършат всичко допустимо, с цел да се насладят на това, което правят, имат максимален късмет да реализират вътрешен мир. Често това, което им носи приятност – работата, с която се занимават – има капацитета да се трансформира във опция.

Мястото, където се намирате сега, ролята, която изпълнявате, хората, с които се срещате през днешния ден, всяко едно дребно нещо е опция. Никога не знаете къде може да се появи тя. Престанете да пренебрегвате това, което вършите, и започнете да живеете.

Избрано от: „ Изкуството да живеем просто “, Шунмьо Масуно, изд. „ Колибри “, 2019
Снимка: scmp.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР