​Рампи, тактилни настилки и други необходими технически средства, осигуряващи достъп

...
​Рампи, тактилни настилки и други необходими технически средства, осигуряващи достъп
Коментари Харесай

Всички администрации и ресторанти трябва да монтират рампи

​Рампи, тактилни настилки и други нужни механически средства, осигуряващи достъп за хора с понижена пъргавина, ще би трябвало бъдат обезпечавани при съблюдаване на усъвършенстваните условия за досегаемост за всички публични здания и обекти, като да вземем за пример магазини, кафенета, заведения за хранене и други, даже в случай че не заемат цялата постройка. Това планува планът на Наредба за установяване на условията за досегаемост и повсеместен дизайн на детайлите на наличната среда в урбанизираната територия и на постройките и оборудванията, който е оповестен за наново публично разискване.

Разпоредбите ще са наложителни за новите здания и обекти, а при съществуващите ограничения за обезпечаване на досегаемост ще се извършват при съществени обновявания, поправки или реорганизация, ако има техническа опция. За да се реши това, наложително ще се прави оценка на достъпността. Ако условията не могат да бъдат спазени напълно, те ще се обезпечават доколкото това е механически допустимо, без да се понижават неприемливо плановите характерности на постройките и обектите. Когато е уместно, различно ще могат да бъдат прилагани механически ограничения или спомагателни средства и принадлежности, като подемни платформи, да вземем за пример.

Правилата за обезпечаване на досегаемост ще би трябвало да бъдат спазвани при разработване и изменение на подробните устройствени проекти. Разпоредбите на новата разпоредба ще се ползват при проектирането и осъществяването на налична среда в обитаемоте места или на нови здания или уреди за публично обслужване, в това число независими обекти в тях. Те ще важат и за индустриалните здания с технология на произвеждане, която разрешава да се плануват работни места за хора с увреждания, както и за новите многофамилни жилищни здания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР