Звездата от култовата семейна комедия Сам вкъщи - Маколи Кълкин,

...
Звездата от култовата семейна комедия Сам вкъщи - Маколи Кълкин,
Коментари Харесай

Детето-чудо на Холивуд чукна 40

Звездата от паметната фамилна комедия " Сам у дома " - Маколи Кълкин, отбелязва 40-ия си празник. В началото на 90-те той бе прочут като детето-чудо на Холивуд, само че откогато реши да си вземе отмора от актьорската си кариера през 1994-а, името му не се загатва постоянно. Той официално се завърна на снимачната площадка през 2003-а, само че през днешния ден хората все по-рядко се сещат за него. Единственото време от годината, през което човек няма избор, с изключение на да си спомни за него, е Коледа, когато по традиция всички канали въртят филмите от поредицата за момчето, което остава единствено у дома за празниците.

Маколи Кълкин е роден на 26 август 1980 година в космополитния Ню Йорк. Той е третото от седемте деца на Кристофър и Патриша Кълкин. Баща му е някогашен артист, а майка му - телефонен оператор. Преди синът им да се озове в киноиндустрията, родителите му едвам свързва двата края. Звездата от " Ричи Рич " си спомня, че в предишното цялото му семейство си е поделяло единствената спалня на дребното им жилище. Той признава, че нееднократно му се е налагало да пълзи сред седалките в кинозалите, с цел да търси и събира монети, изпаднали от хорските джобове.



Животът му се прекатурва в мига, когато стъпва на театралната сцена. Една от първите му изяви е в постановката " Bach Babies ". Тогава той е едвам на 4 години, само че показва гений и професионализъм, на които са способни единствено одобрените артисти с дълготраен опит зад тила си. Впечатляващите му превъплъщения не остават незабелязани и скоро той стартира да получава оферти за участия в разнообразни сериали и филми. Всеки идващ ангажимент го доближава от ден на ден до славата, която го връхлита като цунами през 1990 година с кино лентата, разказващ за премеждията на Кевин, пропуснат самичък вкъщи от своите родители, който на Бъдни вечер би трябвало да надхитри двама крадци, с цел да опази къщата, в която живее.



Образа на Кевин от " Сам у дома " е основан особено за него. Режисьорът Крис Кълъмбъс прави прослушване, на което се явяват повече от 100 деца, само че самичък признава, че е желал Маколи да вдъхне живот на персонажа. За осъществяването си в продукцията Кълкин получава 1 милион $, трансформирайки се в първото дете милионер. Лентата незабавно го изстрелва измежду най-успешните и търсени имена в промишлеността и му носи номинация за " Златен глобус ". В даден миг всички желаят да работят с него. Така той прибавя към филмографията си още " Сам у дома 2 ", " Моето момиче ", " Превъзпитай баща ", " Господарят на страниците ", " Ричи Рич " и други, като в това време взе участие и във видео клипа към песента на Майкъл Джексън " Black or White ".



На 14 години и с 15 кино лентата зад тила си, той взема решение да се отдръпна краткотрайно от шоубизнеса, с цел да си почине от динамичните фотоси и да приключи частна гимназия в Манхатън. Скоро по-късно съди родителите си и съумява да се отърве от тях като законни попечители, с цел да нямат достъп до персоналните му финанси, които се равняват на повече от 17 милиона. $. Причината е, че татко му редовно го е подлагал на душевен и физически тормоз, тъй като му завижда за достиженията. Две години по-късно Кристофър претърпява инсулт, а откакто излиза от болничното заведение обществено афишира, че към този момент не смята Маколи за собствен наследник.



През 1998 година майка му инцидентно провокира в пожар в жилището си, който бързо се разраства и обгръща огромна част от жилищната постройка. Пламъците лишават живота на 4-ма души и ранява още 22-ма. Впоследствие против нея са повдигнати редица правосъдни каузи, само че синът ѝ от самото начало я поддържа, казвайки, че тя няма виновност за случилото се. В поддръжка на думите му редица таблоиди писаха, че повода за огъня в действителност е бил развален нагревател.

През 2000 година Кълкин още веднъж стъпва в театъра, само че този път с режисура в Лондон. След три години се връща и пред камера, участвайки като гост-звезда в хитовия сериал " Уил и Гейс ". В идващите няколко години взе участие в три кино лентата и пет сериала, само че надалеч няма същия триумф като в предишното.



Може би това е и повода да направи повторна крачка обратно от актьорството и да се ориентира към музиката. През 2013 година образува групата " The Pizza Underground ", на която е вокалист, само че единствено след три годни тя се разпада. Преди да хване микрофона в ръце, той написа автобиографична книга, озаглавена " Junior ", само че на днешна дата съжалява, че тя е видяла бял свят.

На 17-годишна възраст се дами за колежката си Рейчъл Минер, с която се среща едвам няколко месеца по-рано, по време на фотосите на видео клипа към песента " Friday " на Sonic Youth. Бракът им обаче не трае дълго и единствено след две години двамата подават молба за бракоразвод. Следващата му връзка с Мила Кунис е надалеч по-дълга, техните връзки траят 8 година, а след края на романса им актрисата показа, че виновността за тяхната разлъка е нейна. От 2017 година Кълкин е привързан с Бренда Сонг, чиято известност преди време пристигна с присъединяване ѝ в сериала на " Disney " - " Лудориите на Зак и Коди ". Двамата си партнират в лентата " Changeland ", която се чака да излезе в най-скоро време.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР