Звената за издаване на документи за самоличност към столичната дирекция

...
Звената за издаване на документи за самоличност към столичната дирекция
Коментари Харесай

МВР ще издава лични документи и в изборния ден

Звената за издаване на документи за идентичност към столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи и на регионалните дирекции ще работят и в изборния ден - 4 април от 8.30 до 19.30 часа, а жителите могат да подават претенции за удостоверения за гласоподаване до 19.00 ч.  Това по отношение на организацията за подпомагане на хората, които не имат годни персонални документи. 

В седмицата преди 4 април 2021 година за жителите, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, е направено следното облекчение - на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение каква е повода все още да не имат годен документ за идентичност.

При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 2 април 2021 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

За да бъде издадено уверение за гласоподаване е належащо да се подадат претенции в Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР и районно управление (на МВР) при СДВР/ОДМВР за дните от 30 март 2021 година до 03 април 2021 година от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 04 април 2021 година от 08.30 ч. до 19.00 ч.

В случай, че работното време на съответното звено БДС е друго, удостоверенията ще се издават в границите на работното време на звеното, като наложително ще се съблюдава интервалът на 03.04.2021 година (събота) и на 04.04.2021 година (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е сложена на входа на пространствата, в които се реализира административно обслужване на жители по линия на документи за идентичност и на интернет страницата на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР;

Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. Те се издават да послужи единствено пред секционната изборна комисия и са годни единствено в деня на вота.

В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес. Документът за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР