Зукърбърг призна, че амбицията на Facebook да свърже света се

...
Зукърбърг призна, че амбицията на Facebook да свърже света се
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг и Тим Кук влязоха в задочен спор

Зукърбърг призна, че упоритостта на Фейсбук да свърже света се е трансформирала след световния " напредък на изолационизма и национализма "

Съоснователят и основен изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг отвърна на завоалираните рецензии по отношение на политиките за предпазване и обработка на данни на обществената мрежа, отправени от мениджъра на Apple, като разгласи внушенията, че компанията му не е загрижена за потребителите си, за " извънредно нагли " и " въобще несъответстващи на истината ", написа Financial Times.

През предходната седмица основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук нападна мениджъра на Фейсбук във връзка абсурда с Cambridge Analytica. Запитан какво би направил на мястото на Зукърбърг, Кук разгласи: " Не бих бил в тази обстановка. " По думите му ръководената от него компания - производител на iPhone, отхвърля да употребява персонални данни на клиентите си, с цел да им демонстрира таргетирана реклама. " Ние се грижим за прекарването на потребителите и не бихме търгували с персоналния ви живот ", посочи Кук.

В изявление за онлайн изданието Vox Зукърбърг отбрани рекламния и основан на данни бизнес модел на Фейсбук. " Реалността е, че в случай че желаете да изградите услуга, която оказва помощ за свързването на всички хора по света, доста хора не биха могли да си разрешат да платят за това. Използването на подсилен от рекламни доходи модел е единственият разумен модел, който може да поддържа построяването на тази услуга, тъй че тя да може да доближи до хората ", разяснява той.

" Ако желаете да създадете услуга, която не обслужва единствено богатите, имате потребност от нещо, което хората да могат да си разрешат ", споделя още Зукърбърг.

Фейсбук продължава да се бори с следствията от абсурда с Cambridge Analytica, откакто стана ясно, че английската консултантска компания е получила достъп до персонална информация на 50 млн. консуматори на обществената мрежа. След разкритията регулаторите и от двете страни на Атлантическия океан започнаха следствия и обмислят ограничения, с които да наложат по-стриктни правила за активността на обществените мрежи, напомня FT.

Зукърбърг призна, че упоритостта на Фейсбук да свърже света се е трансформирала след световния " напредък на изолационизма и национализма ".

" Няма подозрение, че отговорността ни е да засилим положителните страни на това, което хората могат да вършат, когато се свързват, и да омекотяваме и осуетяваме неприятните неща, които хората биха могли да опитат да създадат в опит да злоупотребяват един с различен. Мисля, че е ясно, че просто да оказваме помощ на хората да се свързват единствено по себе си не всеки път е позитивно ", показва основателят на обществената мрежа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР