Знаменитости и политици с голям брой последователи в социалните мрежи

...
Знаменитости и политици с голям брой последователи в социалните мрежи
Коментари Харесай

Те разпространяват най-много митове за коронавируса

Знаменитости и политици с огромен брой почитатели в обществените мрежи са измежду главните разпространители на митовете за ковид. Това умозаключение направиха специалисти от Оксфордския институт за проучване на публицистиката, оповестява в " Гърдиън ".

Учените стигнаха до извода, че обичайните медии имат проблем в това да се борят с дезинформацията за ковид, значително поради звездите, които разгласяват недостоверни обстоятелства в своите сметки, заблуждавайки голяма публика.

„ Много дребна група хора разгласяват наличие, което се чете от милиони клиенти “, споделя Скот Бренън - теоретичен помощник в института. В същото време той отбелязва, че ролята на WhatsApp явно е подценена в изследването: сътрудниците му нямат задоволително принадлежности, които да оказват помощ за основаването на ясна картина за разпределението на подправените теории в този чат клиент.

Материалът на " Гардиън " дава за образец артиста Уди Харелсън и певицата на M.I.A. като образец за звезди, публикуващи в своите профили в обществените мрежи „ голословни “ данни за връзката сред признаците на ковид с „ радиация “ от кулите на 5G мрежите.

Привържениците на тази доктрина на конспирацията във Англия нападнаха десетки телекомуникационни кули и ги изпочупиха, което сътвори сериозен проблем за незабавните служби в страната. Агенция " Блумбърг " показва, че подправената доктрина се популяризира интензивно в мрежата и някои откриватели считат известията за координирана акция за дезинформация на популацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР