Знаково събитие в столично заведение. То ще бъде посветено на

...
Знаково събитие в столично заведение. То ще бъде посветено на
Коментари Харесай

Развигор Попов се просълзи! Разкритието за Георги Минчев

Знаково събитие в столично заведение. То ще бъде отдадено на именития рокаджия Георги Минчев.

Гаджетата на рокендрол легендата Георги Минчев ще се съберат, с цел да го почетат за неговата 80-годишнина, разкри композиторът Развигор Попов, написа " Телеграф ".
-->
Той дружно с другия му непосредствен другар Васко Кръпката вършат празненство за честването. " В неделя, 9 април, непрежалимият Георги Минчев би направил огромен ваучър по случай 80-годишен рожден ден... само че Господ си го прибра рано и остана на 58 вечно в нашите сърца, споделя композиторът за своя другар и сътрудник.

 Годините минават... Песните - неговите единствени деца остават “, разгласи Васко Кръпката. „ Ние от една година се събираме всяка последна събота-неделя на месеца и си пеем неговите песни, в този момент по изключение ще е в неделя, навръх рождения му ден. Идват негови другари, остарели гаджета, а той имаше доста с изключение на трите му брака ", показа Развигор пред " Телеграф ".

" Денонощно бяхме дружно, когато беше по-зле, съм оставал да преспивам при него. Той пишеше история в стихове и нашата задача с Кръпката беше да ги облечем в подобаващата музика. За нас това беше елементарно, защото той извънредно спазваше разпоредбите на поезията и обичаше съвършените рими “, добави композиторът. Той е работил в денс клубове във Виена, където живеела сестрата на Минчев.

" Не искаше да й идва на посетители, обаче един ден решил да ме изненада. Само като го видях на вратата, засвирих на пианото „ Бяла тишина “. Той седна до мен и вика: „ Като се върнеш, вършим група двамата “, защото по това време сътрудниците му от „ Стари муцуни “ имали разнообразни задължения в чужбина.

В Бургас, в морската градина, ни канят на тийнрок събор с групи от Балканите. Преди да ни показа, водещият се навежда към нас и пита по какъв начин да ни показа. Спогледахме се и крещя - с тия бели коси при младежите сме като изкопаеми. А Гошо вика - но потребни, и по този начин за пръв път ни кръстиха „ Полезни изкопаеми “, описа още половинката на естрадната легенда Мими Иванова
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР