Знаете ли какво е общото между ябълките, нара, бананите, портокалите,

...
Знаете ли какво е общото между ябълките, нара, бананите, портокалите,
Коментари Харесай

Хапвайте тези суперплодове за суперкожа

Знаете ли какво е общото сред ябълките, нара, бананите, портокалите, авокадото, папаята и кайсиите? Те оказват помощ на кожата ви да бъде здрава, блестяща и да резервира младежкия си тип за по-дълго време.
Не е загадка, че нашите ежедневни привички, изключително тези, свързани с храненето, се отразяват на положението на кожата. Ако желаете да имате суперкожа, вижте от кои суперплодове се нуждае тя:

Грозде
Без значение дали обичате да хапвате бяло или алено грозде, вкусните зрънца са богати на ресвератрол и антиоксиданти. Ресвератролът спомага за предпазването на кожата от увреждане от ултравиолетовите лъчи и понижава риска от меланом. Също по този начин е богат източник на витамини С, К и фолиева киселина, калций, калий и фосфор.

Праскови

Ако желаете кожата ви да бъде по-блестяща, хапвайте повече праскови. Сочните плодове са богати на витамини А, С, Е и К и минерали като калций, магнезий, калий, фосфор. Освен това са добър източник на антиоксиданти, които спомагат за елиминирането на свободните кислородни радикали.

Ананас

Пресният ананас ще ви обезпечи протеини, диетични фибри, витамини А, С, К, калций, калий и фосфор. Той съдържа ензим, наименуван бромелаин, който има противовъзпалителни, противоракови и заздравяващи кожата свойства. Така да вземем за пример, използването на ананас върху повърхностни изгаряния, може да помогне за премахване на мъртвите кафези и да форсира нейното възобновяване.

Сини сливи

Сините сливи изобилстват от фибри, витамини А, К, ниацин и минерали като калций, магнезий и калий. Консумацията им в пресен или сушен тип, спомага за облекчение на запека. Когато имате проблеми с храносмилането, кожата ви също страда и наподобява вяла.

Киви

Обичате ли киви? Ако той е измежду обичаните ви плодове, евентуално знаете, че е богато на витамин С, който е мощен антиоксидант, намаляващ вредите на свободните радикали.
Освен това, постоянната консумация на киви предизвиква синтеза на колаген, който поддържа кожата красива и млада за по-дълго време.

Манго

Ако харесвате екзотични плодове, прибавете към менюто си и манго. Вкусно и с месеста текстура, мангото е необикновено, когато става въпрос за подмладяване на кожата. Консумацията му ще ви обезпечи витамини А, Е, С и К, флавоноиди, полифеноли, бета-каротин и ксантофили. Мангото спомага за предпазването на кожата от увреждане на ДНК и инфектиране.

Диня

Вкусна, сочна и освежаваща! Динята се грижи освен за нашата фигура, само че и за кожата ни. Тя е богата на витамини С, А, В1 и В6, каротиноиди, флавоноиди и ликопен. Не съдържа мазнини и холестерол. Ликопенът оказва помощ при изчистването на свободните кислородни радикали и предотвратява увреждането на кожата. Този плод е изключително потребен за по-мазните кожи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР