Знаете ли какво е общото между думите никога, нещастен, глупав,

...
Знаете ли какво е общото между думите никога, нещастен, глупав,
Коментари Харесай

Елиминирайте тези думи от живота си и бъдете щастливи

Знаете ли какво е общото сред думите в никакъв случай, трагичен, малоумен, невероятно, трябваше да...? Ако желаеме да бъдем по-щастливи, би трябвало да ги премахнем от речника си. Вероятно не се замисляте, само че думите, които изричаме имат огромно въздействие върху нас.

Въпреки че те не могат да трансформират действителността, могат да трансформират метода, по който възприемаме действителността. Те основават нещо като филтри, посредством които гледаме на света край нас.

Психолозите го назовават „ илюзията на истината “. Това значи, че в случай че сме изложени на нещо задоволително постоянно, то става нашата действителност. Ето за какво е доста значимо какви думи използваме в всекидневието. Вижте още няколко, които е добре да премахнете от речника си, в случай че желаете да бъдете щастливи.

„ Не мога “

Когато си казвате, че не може да извършите нещо, в действителност ли е по този начин или просто страхът да опитате надвива? Отричането ви разделя от опцията да видите на какво сте способни. Повишете вашата убеденост и бъдете смели.

„ Провал “

Никой не харесва неуспехите, само че те са неизбежна част от нашето израстване, а от време на време са и източник на хрумвания и позитивна смяна. Често мислим за неуспехите си прекомерно дълго време, вместо да се фокусираме върху това, което сме научили, върху позитивните си качества, достиженията. Променете настройката си и с лекост ще елиминирате думата „ крах “. Не забравяйте, че доста велики персони са се проваляли нееднократно.

„ Мразя “

Работата, сметки, които чакат да бъдат платени, проблеми с колегата, липса на самочувствие, нехаресване на себе си... Наистина ли ненавиждате тези неща или просто са фактори от живота, които не харесвате? Заменете думата „ ненавист “ с „ признателност “. Благодарете всеки ден за шанса да се разсъните още веднъж, да имате доста благоприятни условия да постигнете нови неща, да се видите с близки и другари и т. н. Думата „ благодаря “ трансформира нашето чувство, настройката ни към живота и ни прави щастливи. Докато „ ненавист “ прави всичко край нас сиво, тъмно, демотивира ни.

„ Зает “

Колко постоянно отговаряте на предложения за празненство, кино, спектакъл със „ ангажиран съм “ или пък това ви е опрощение да не спортувате, да не си намирате ново занимание? Живеем толкоз динамично, че фокусирайки се върху фамилните отговорности, работата, забравяме какво ни прави щастливи. Премахнете думата „ ангажиран “ от речника си и я заменете с „ отстранявам време за... “

„ Но “

Казвайки „ само че “ поставяте отричане на това, което желаете да изразите, да ви се случи. „ Искам да спортувам, само че... “. „ Искам да спортувам и ще... “ Двете фрази звучат друго и ви карат да се чувствате по този начин, нали? Първото е ограничаващо, лишаващо ви от нещо, което желаете да извършите, което ще ви обезпечи повече благополучие. Второто подтиква към деяние.

„ Може би “

Вземането на решения може да бъде мъчно, само че да бъдеш колеблив, казвайки „ може би “ може да се трансформира в неприятен табиет. Премахнете думата „ може би “ от речника си, с цел да засилите вашата убеденост и увереност. „ Може би “ е съмнение, а никой не желае да се колебае дали да е благополучен, нали? /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР