СподелиПогребани под улиците на Париж, катакомбите съхраняват костите на над

...
СподелиПогребани под улиците на Париж, катакомбите съхраняват костите на над
Коментари Харесай

Вижте най-страшните легенди за Парижките катакомби

Сподели
Погребани под улиците на Париж, катакомбите съхраняват костите на над 6 милиона души и са се трансформирали в едно от най-страховитите места в Париж. Около тази костница се носят доста митове и всяка година от ден на ден хора посещават тъмната страна на Града на светлината. Ето кои са най-смразяващите костите митове и легенди за Парижките катакомби.

 
View this post on Instagram
 

Разкритата видеокамера

Това е една от най-страшните митове за Парижките катакомби. В началото на 90-те години на предишния век група катафили (хора, които постоянно учат и изследват Парижките катакомби) се разхождали из тъмните стаи на костницата, когато разкрила на земята видеокамера.

На камерата към момента имало записани фрагменти. Докато гледали, те чули тревожни шумове. От видеото разбрали, че индивидът, който държал камерата, се е изгубил и няма визия по какъв начин да избяга. Колкото повече гледали, толкоз по-ясно ставало: мъжът бил полудял в подземната мрежа от тунели.

Видеото приключва ненадейно, като мъжът изпуска камерата на земята. И до през днешния ден никой не знае кой е бил той и дали в миналото е съумял да се измъкне жив. Мнозина считат, че филмът „ Каквото горе, такова и долу “ е въодушевен от тази покруса.

Гласове в среднощ

Вероятно обвързвана с историята с видеокамерата нагоре, известна легенда за парижките катакомби споделя, че след среднощ в гробището се случва нещо ужасяващо.

Запазете разсъдъка си, в случай че се намирате в Парижките катакомби след среднощ. Според тази легенда тогава стените стартират да приказват. Твърди се, че безплътни гласове ще се опитат да ви убедят да навлизате все по-дълбоко в катакомбите, до момента в който не съумеете да намерите още веднъж пътя си на открито.

 
View this post on Instagram
 

Духът на Филиберт Аспарт

По време на Френската гражданска война един мъж на име Филибер Апсаир е пазач в болничното заведение във Вал дьо Грас. По време на задача да донесе избран ликьор от мазето, Филибер попада инцидентно в парижките катакомби.

Разхождайки се из черните катакомби самичък, единствено с една свещ, Филибер се изгубва и обърква. Мнозина считат, че по това време той може да е бил в нетрезво положение. В последна сметка свещта на Филибер угасва и всичко става черно, което прави невероятно за него да се измъкне от дълбокия мрак на катакомбите.

Тялото му е открито едвам 11 години по-късно от група катафили. Те го разпознават по ключодържателя на болничното заведение, който виси на колана му. Аспаърт е заровен в катакомбите навръх мястото, където е умрял, с надгробна плоча, описваща гибелта му. Катафилите и фолклористите, занимаващи се с катакомбите, настояват, че на всеки 3 ноември духът на Филиберт навестява лабиринта на катакомбите.

Тайно укритие в Парижката катакомба

През 2004 година група служители на реда изследва част от парижките катакомби, неразрешена за публичен достъп, и открива някои доста странни неща. Първо, те откриват озвучителна система, която възпроизвежда авансово записан лай на куче надзирател. След това откриват 3 000 квадратни метра галерии, свързани с телефони, употребяващи пиратско електричество.

Полицаите разкрили също по този начин бар, дневна зона, работилница, салон и даже киносалон с 20 места. Шокиращо е, че седалките на киното са били издълбани в камъка на катакомбите. Най-страшното от всичко обаче било, че разкрили камери на таваните, които ги записвали.

Няколко дни по-късно полицейският отряд се върнал в региона с по-голям екип, с цел да продължи следствието. Всичко, което били разкрили – от телефонните линии до кино „ Парижките катакомби “, обаче било изчезнало. Единственото нещо, което останало, била записка, която гласяла: „ Не търсете “ (Ne cherchez pas).

Легендите са разказани в

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР