Знаете ли, че охлювите и плужеците са в състояние да

...
Знаете ли, че охлювите и плужеците са в състояние да
Коментари Харесай

Направете чеснова отвара и изгонете ОХЛЮВИТЕ от градината си

Знаете ли, че охлювите и плужеците са в положение да нанесат съществени провали на градинските зеленчуци и освен това за негативно малко време. Те работят през нощта, когато мракът е покрил растенията.

През тъмната половина на денонощието те напущат убежищата си и се насочат към градината, където вие отглеждате плодове и зеленчуци.

Охлювите са фенове на младите растения и те не пропущат опцията да ги атакуван. Често пъти даже съумяват да ги унищожат изцяло.

Тези животни могат да бъдат срещнати по целия свят. Най-много обаче им се нрави влажният климат. Не се изненадвайте, в случай че след дъждовен интервал ги забележите в градината си. Тогава те са най-активни.

Излизат на лов най-вече през нощта, само че могат да бъдат видяни и денем, когато времето е тъмно и дъждовно.

Можете да разберете дали растенията ви са нападнати от плужеци и охлюви като наблюдавате траекторията им. Остават следи върху повърхността на листата. Бъдете доста деликатни с листните зеленчуци. Освен с листа, охлювите обичат да се хранят с боб, грах, ягоди, ябълки, моркови и други.

Как да се отървем от досадните охлюви и плужеци?

Най-напред можете да се заемете с почистването и премахването на непотребни предмети от вашата градина, като включително са листа, камъни, керемиди и други.

Изберете чесън, в случай че желаете да прогоните мекотелите от градина. Този зарзават работи отблъскващо на не малко неприятели, в това число и на охлювите.
 С този дребен ТРИК ще прогоните охлювите от вашата градина С този дребен ТРИК ще прогоните охлювите от вашата градина
Много хора възприемат охлюва като едно от най-милите животинки. Той е обичан от децата, тъй като играта с него е същински занимателна. Всеки...

Ето и рецептата за най-действащия репелент против охлюви:

Чеснов спрей

Преварете две големи глави чесън в 4-5 чаши вода за към 4 минути. Изчакайте да изстине и по-късно прецедете. След като отварата е подготвена за приложимост, смесете една супена лъжица от нея с 3 литра вода.

Добре би било да я пресипете в спрей бутилка и по здрач да напръскате растенията с чесновата запарка.

Дни по-късно от мекотелите няма да има и диря. Вашите растения ще виреят на независимост, а вие няма да се тревожите, че могат да бъдат нападнати от охлюви и плужеци!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР