Знаете ли че, бобът съдържа най-много витамини. Това са В6,

...
Знаете ли че, бобът съдържа най-много витамини. Това са В6,
Коментари Харесай

Бобът лекува болки в ставите!

Знаете ли че, бобът съдържа най-вече витамини. Това са В6, В9, В1, В2, витамин A, С, РР, богат е на желязо, магнезий, фосфор, цинк, селен, молибден и на фибри.

Има над 200 типа фасул - бял, черен, червен, жълт, пъстър и други.

Шареният фасул съдържа на 25% от целесъобразната дневна доза фолиева киселина. Който има проблеми с високо кръвно налягане, може да употребява черния фасул - той смъква кръвното. Мексикански учени са открили, че той съдържа протеини, които работят като антиоксидант.

Бобът също намалява глюкозата, холестерола и триглециридите. При консумация на зрелия боб се следи и намаляне равнището на кръвната захар, подсилване на ставите и диуретично деяние.

Бобът е богат на доста белтъчини - 23.3%, и въглехидрати - 55.5%. Хората, страдащи от проблеми със жлъчката, би трябвало да заобикалят потреблението на бобови култури.

 Зрял боб

Бобовите култури би трябвало да бъдат добре сготвени, тъй като, в случай че са недоварени, съдържат отровни субстанции. Ако се получи натравяне, може да усетите мощно главоболие, повръщане и поява на жълта кожа.

Бобът има противовъзпалително и диуретично деяние. Старият фасул лекува болки в ставите изключително когато има отичане, има доста положително деяние при артрит и ревматизъм. Помага и при ишиас, подагра, пясък в пикочния мехур и бъбреците.

Магнезият в боба е едно от веществата, които спомагат за здравето на ставите и костите. Когато в нашия организъм липсва магнезий, ставаме нервни и раздразнителни и тогава сме склонни към диабет и стрес.

Ако не готвите постоянно фасул поради газовете в червата, тогава може да го приготвяте с подправки като куркума, мента, джоджен, розмарин и кориандър. Гозбите с тях понижават газовете, които се образуват в множеството случай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР