Знаете, че има безброй приказки и мисли, свързани с храненето,

...
Знаете, че има безброй приказки и мисли, свързани с храненето,
Коментари Харесай

Защо да не комбинираме риба и мляко?

Знаете, че има безчет приказки и мисли, свързани с храненето, които слагаме под общия знаменател бабини деветини или пък отживелици. Хлеб като има, всичко има, както гласи една известна фраза от времето на дедите ни. И самун се е консумирал на пакост.

Но има и други изказвания от предишното по отношение на храненето като да вземем за пример, че риба и мляко в никакъв случай не би трябвало да се смесват. Дали това е следващата отживялост или пък има и някаква истина в сходно изказване? Защо да не комбинираме риба и мляко?

Връщаме се още веднъж във времето на нашите баби и дядовци. С изключение на хората, живеещи наоколо до морето или до река Дунав, прясна риба рядко се е ядяла. Тя се е консервирала и то доста постоянно в домашни условия. Консервирането на риба в домашни условия крие доста опасности и в доста от рибните консерви е имало съществуване на ботулинови бактерии, които са рискови за човешкото здраве.

Ако те се одобряват обаче в композиция с млечни протеини, може да се стигне до съществено хранително натравяне. Включително и животозастрашаващо. Т. е. потреблението на кисело или прясно мляко с маринована риба е добре в действителност да е табу, изключително в случай че не сте сигурни в производителя на консервираната риба.

 Риба и мляко

Дали можем тогава да похапваме прясна риба и мляко? Знаем, че има доста и разновидности за печена риба на фурна, която се сервира дружно с млечен сос. Добре ни се услажда и не усещаме някакъв дискомфорт след нейната консумация. Да, такава композиция е допустима, стига да не прекалявате с нея.

Няма да се натровите, само че ще сте приели прекомерно огромно количество протеини, което не е по никакъв начин целесъобразно, в случай че желаете да имате стройна фигура и да се радвате на положително здраве. И в рибата има доста протеини, и във всички млечни артикули. Така че поглезете се с някоя изтънчена рецепта за пъстърва, полята с благоуханен млечен сос, само че не си позволявайте тази композиция повече от един път в месеца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР