Знаем, че българинът рядко сяда на масата без сервирано сирене

...
Знаем, че българинът рядко сяда на масата без сервирано сирене
Коментари Харесай

Как да познаем хубавото сирене?

Знаем, че българинът рядко сяда на масата без сервирано сирене на нея. Всъщност се оказва, че ние консумираме близо 60 000 тона сирене годишно, което единствено по себе си е отлично достижение. Лошото е, че в същото време сме потребители и на към 20 000 тона имитиращи артикули, някои от които крият опасности за личното ни здраве.

Ето за какво тук ще ви покажем по какъв начин да разпознаете хубавото и качествено сирене, тъй като не всеки път на етикета му е обозначено от какво се подготвя то и дали не попада към имитиращите артикули.

Цена на сиренето

Колкото по-висока е цената на сиренето, толкоз по-голяма е вероятността то да е същинско. Няма по какъв начин да очаквате сирене, което се продава на към 3-4 лева за кг, да е качествено. Истинското сирене се продава на цена от към 10 лева за кг, а от време на време и по-висока. Ако това ви се коства прекомерно скъпо, по-добре дебнете за промоциите по магазините, в сравнение с да закупувате по-евтините имитиращи млечни артикули.

Външен тип на сиренето

 Сирене?

Ако закупувате пакетирано сирене е ясно, че няма по какъв начин да придобиете особена визия за външния му тип. При състояние че имате опция да видите определеното от вас сирене с очите си, запомнете, че то би трябвало да има лъскава повърхнина, а на досег да е меко, само че не и гумено. Друг присъщ белег на същинското сирене е то да не е прекомерно безпрепятствено. При отчупване би трябвало по-скоро да се натрошава, в сравнение с да следва вярна форма.

Етикет и състав на сиренето

Въпреки че съгласно настоящия от 2018 година закон имитиращите млечни артикули би трябвало да се продават на обособени щандове за да не се подвеждат купувачите, това на процедура не всеки път е по този начин. Следете в детайли какво е указано като наличие на етикетите на пакетираните сирена, тъй като от време на време там попадат и артикули като палмово масло, изсъхнало мляко, трансглутаминаза и така нататък Или другояче казано - съставки, които едно същинско сирене не би трябвало да съдържа в себе си.

Производител на сирене

 Производство на сирене

Макар не всеки път да е гаранция за качество, тъй като сме привикнали всеки прекрасен артикул след време да намалява качеството си, е добре да закупувате сирене от одобрени производители или пък близки хора, които се занимават с производството на домашно сирене. В случай че имате удоволствието да познавате добросъвестни хора, живеещи по селата да вземем за пример, които се занимават с подготвяне на домашно сирене, даже леко бихме ви завидели.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР