Значително по-динамично време ни очаква през втората седмица на август

...
Значително по-динамично време ни очаква през втората седмица на август
Коментари Харесай

Проф. Рачев шокира всички с нова прогноза за времето

Значително по-динамично време ни чака през втората седмица на август - чака се на много места да има превалявания, разкри пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Виновникът за динамичността във времето е голям антициклон с името “Оскар ”. В него въздухът се върти по часовниковата стрелка, което значи, че над България ще има малко по-хладен въздух, сподели Рачев.

Професорът бе безапелационен, че у нас от на следващия ден до понеделник ще вали в Западна и Централна България. Температурите ще се намалят с 2-3 градуса.

“Има ядра, както в Ахтопол се случи за 15-20 минути се изсипаха 25 литра на кв. м. Типично за август - изсъхнало, изсъхнало и внезапно като се продъни небето за 5 минути пада нормално месечната норма ”, сподели климатологът.

Според него 90% от всички пожари в света са поради човешка немарливост, а България не прави изключение.

Пожарите, които обгръщат изключително Източната част на България са извънредно рискови. Особена нелепост е да се палят стърнища, изясни той.

Според Георги Рачев градушките са рядко събитие в същото време на годината, само че в случай че има те ще са алегорични.

“На морето чакаме малко повече вятър тази седмица. След това сме “закачили слънцата ”. Напълно допустимо е в събота и неделя да превали, само че ще е алегорично, просто да ни стане по-интересно ”, пошегува се проф. Рачев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР