Значи, това не е Специализирана прокуратура, това е специализирана престъпна

...
Значи, това не е Специализирана прокуратура, това е специализирана престъпна
Коментари Харесай

Осемте джуджета2: Как спецпрокуратура фабрикува документи и от офисите й изчезва злато

" Значи, това не е Специализирана прокуратура, това е профилирана незаконна група. Те си фабрикуват каквито желаят документи. " - това споделя Илия Златанов, притежател на най-големия производител на асансьори " Изамет ", във втората част на следствието на Антикорупционния фонд " Осемте джуджета ".

В първата част той споделя за връзките сред някогашния следовател Петър Петров (Пепи Еврото), Специализираната прокуратура и опита за кражба посредством изнудване на компаниите от групата му. Според обясненията му основен състезател в схемата е Любена Петрова, брачна половинка на Пепи Еврото, намесено е и името на депутата Делян Пеевски, който желал да има цех за асансьори поради идно европейско финансиране на подмяната им в цяла България.

Във втората част продължава видеоразказът на Златанов по какъв начин е бил принуждаван да трансферира целия си бизнес посредством закани като тази, че синът му Явор Златанов няма да бъде включен на хемодиализа, както и че животът му е бил заплашен. Той изяснява по какъв начин и на кого се връщат конфискувани при претърсвания материални доказателства под формата на 35 кг злато и спазени ли са всички законови условия за това. По думите му златото, което прокуратурата изземва при ареста на Явор Златанов през юли 2019 година, изчезва, а прокуратурата му дава документи, съгласно които златото е купено от Виена.

Илия Златанов изяснява и по какъв начин се прави прекачване на дялове от компании в болнични кабинети.

Въпросите към Специализираната прокуратура по отношение на върнатите през март 2020 година материални доказателства под формата на златни монети и кюлчета (които самата прокуратура при изземванията през 2019 година прави оценка на 4 милиона лева), стават от ден на ден, само че все още остават без отговор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР