Злато, пера, пайети, тупирани коси, рокли като за принцеси –

...
Злато, пера, пайети, тупирани коси, рокли като за принцеси –
Коментари Харесай

Невиждана по фукня циганска сватба в Пловдив! Булката с повече злато от Панагюрското съкровище ВИДЕО

Злато, пера, пайети, тупирани коси, рокли като за принцеси – ромската Елза се дами! Музика кънти в една от махали, десетки са се събрали на улиците, кючеци се друсат и алкохол се лее. Поредната женитба на представители от ромския етнос се организира по-рано през днешния ден под тепетата, оповестява.

От живи включвания на участници в забавата се виждат десетки участници в сватбата – някои поканени, други просто зяпачи, само че едно е несъмнено – и дума не може да става за противоепидемични ограничения.



Дистанция липсва, както и маски. Булката и гостите й се „ носят” по улиците в махала хванати на хоро. Зурни вият и тъпани бият.

Булката – млада дама, съвсем нагласена като приказната героиня от Замръзналото кралство на Дисни - Елза. Е, малко по-пищна единствено. Рокля, коса, корона и грим – всичко по модел на ледената принцеса.



Поне 10 дами от антуража й пък избраха естествената кожа и тигрови претекстове за дрескода си. По-възрастните дами пък, като орисници обикалят към булката, само че вместо с вълшебни пръчици, те са въоръжени с прахочистачки / не от натурален косъм/.

Неизменна част от външния тип на участниците в празника е златото. Панагюрското богатство бледнее пред накитите, висящи на вратовете на ромките.

Ако може с две думи да бъде разказана обстановката в пловдивската махала, то ще бъде – тъпчене на нормите.



Празникът на Елза и компания доста бързо завършил. Полиция е нахлула в махалата и събралото се голям брой е била разпръснато. Участниците в сватбата обаче, вместо с дарове, бяха „ закичени” с актове за неспазване на наредбите на министерството на опазването на здравето.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР