Стартира поетапното изграждане на довеждащия водопровод на родопското село Брестовица.

...
Стартира поетапното изграждане на довеждащия водопровод на родопското село Брестовица.
Коментари Харесай

Спешно ремонтират довеждащия водопровод в с. Брестовица

Стартира поетапното създаване на довеждащия тръбопровод на родопското село Брестовица. По контракт срокът за осъществяване е 180 календарни дни.

Проектът планува реконструкцията на близо 5 км довеждащ тръбопровод, създаване на шахти с прилежаща техническа инфраструктура и въздушник в помпена станция " Брестовица 3 ".

Чрез реконструкцията на водоснабдителните уреди ще бъдат обезпечени непрекъснатост на водоподаването и условия за снабдяване на вода с нужните питейни качества , което ще усъвършенства качеството на живот на популацията.

Финансирането е обезпечено от " Български ВиК холдинг " ЕАД. Договорът с ВиК-Пловдив за капиталов заем на стойност 2 225 000 лева без Данък добавена стойност за финансиране на строително-монтажните работи беше подписан на 16.04.2024 година

Символичната първа копка на обекта в с. Брестовица бе направена през днешния ден.

" Хората тук заслужават достъп до чиста питейна вода. Ще създадем всичко допустимо да доведем до край този огромен план ", безапелационен бе шефът на ВиК Пловдив Антон Гълъбов.

Както той изясни, първата стъпка бе построяването на пречиствателно оборудване. Съвсем скоро следва неговото довеждане докрай и въвеждане в употреба. Чрез средствата, обезпечени от " Български ВиК холдинг " ЕАД и с реконструкцията на този тръбопровод, задължението от страна на страната като стъпки е подхванат.

Управителят на водоснабдителното сдружение изясни, че теренът във висока зона е обществена общинска благосъстоятелност. Затова е ангажимент на общината да обезпечи подмяната на водопроводната мрежа в него. Гълъбов съобщи увереността си в бъдещото положително съдействие с локалната власт в името на постигането на общата цел - обезпечаването на вода с нужните питейни качества за жителите на с. Брестовица.
 Жители на Брестовица отново стачкуват поради неприятното качество на водата
Жители на Брестовица отново стачкуват поради неприятното качество на водата

От години тя е нечиста с манган и е негодна за пиене
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР