Златните ми медали по биология вече са три. Запалих се

...
Златните ми медали по биология вече са три. Запалих се
Коментари Харесай

Най-добрият български ученик по биология се нуждае от помощ, за да учи


Златните ми медали по биология към този момент са три. Запалих се по биология още от 7 клас. Избрах да продължа образованието си в Кеймбридж, тъй като е един от най-престижните университети в света, изключително в естествените науки.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria най-добрият български възпитаник по биология и втори в света, ученик на СМГ, признат в Кеймбридж – Петър Жотев.
-->
Кандидатстването се състои от два обособени изпита и две изявленията. Кандидатствах през октомври предходната година. През януари получих удостоверение, че съм признат. За страдание обаче не ми отпуснаха стипендия, а таксата се усили 5 пъти след Брекзит. В момента е 47 000 паунда годишно, което е непостижимо и по тази причина съм основал акция в дарителската платформа „ Podkrepi.bg ”, чрез която да съберем средствата посредством донори. От началото на акцията са събрани близо 160 хиляди лева Остават близо 20 000 лева, които Кеймбридж желаят да имам, с цел да мога да се запиша и би трябвало да се съберат до края на месеца, сподели още Петър.

Моята фантазия беше да се занимавам с математика на високо равнище, а университетите в Съединени американски щати дават тази опция и по тази причина се насочих към тях. Там университетите имат много положителни финансови условия и това също беше огромна част от моя избор, пък каза Илияс Номан, също ученик на СМГ, медалист от две интернационалните олимпиади по математика и признат в 6 университета, три от които в Бръшляновата лига.

Сметката, на която може да подкрепите Петър Жотев по пътя му към Кеймбридж е:

IBAN: BG27STSA93000026605443

BIC: STSABGSF

Титуляр: Петър Стоилов Жотев
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР