Златната топка, която Марадона печели за най-добър футболист на Световното

...
Златната топка, която Марадона печели за най-добър футболист на Световното
Коментари Харесай

Откраднатата Златна топка на Марадона отива на търг за милиони

Златната топка, която Марадона печели за най-хубав футболист на Световното състезание в Мексико през 1986 година, ще бъде продадена на търг във Франция и се чака цената да доближи милиони евро.

Съдбата на скъпото отличие е повече от любопитна, като премията прекарва едвам три години в ръцете на аржентинската легенда, преди да бъде открадната от италианската мафия, която разруши сейф в банка, с цел да я вземе. Години наред не е ясно какво се случва със Златната топка, като съгласно някои тя е претопена и продадена.

През 2016 година сегашният притежател на наградата, поискал анонимност, я купува на търг, дружно с доста други движимости. След време той взема решение да ревизира произхода на Златната топка и открива, че тя е тази на Марадона от Мондиал 86. " Той се опитал да се свърже с Марадона и ФИФА, само че не съумял ", споделя Франсоа Тиери, спортният специалист на аукционна къща Агут, която провежда търга.

" Ние направихме всички нужни инспекции и се свързахме с полицията. Имаме топката от към една година, направихме подробна инспекция, преди да сме сигурни, че това е въпросната топка ", добави Тиери.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР