Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, се обърна с

...
Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, се обърна с
Коментари Харесай

Сираков в призив към главния прокурор и президента: Нека да сме безпощадни към агресорите

Мажоритарният притежател на Левски - Наско Сираков, се обърна с апел към цяла България, в това число президента и основния прокурор, посредством който изиска да бъде спряна един път вечно експанзията по стадионите. Повод за това са вчерашните дейности на " сини " почитатели от бранш " Б ", които излязоха на терена минути преди старта на турнирния дуел против Черно море на " Герена ", забавяйки го с десетина минути.

Ето обръщението на Наско Сираков:

" УВАЖАЕМИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА „ ПФК ЛЕВСКИ “,

ПОЧИТАТЕЛИ НА ФУТБОЛА,

ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

БЪЛГАРИ,

Вчера, преди началото на футболния мач сред тимовете на „ ПФК Левски “ и „ Черно море “, ТЯ – експанзията нахлу на терена! Показа едно от многото си подли лица, които оскверниха стадиона на обичания ни клуб! Беше изработен опит спортът да бъде посечен! Отново! Безпомощният акт на група проведени почитатели да разкрият обществено своето изтощение не съумя да убие порива на сините последователи в поддръжката им за синия клуб.

10 Протест на " сини " почитатели бави началото на мача сред Левски и Черно море

Действията на тези хора са неприемливи! Те са наказуеми!

Лицето на насилието принадлежи на онази каста в обществото ни, която погазва законите, тъй като НЕ ВЯРВА В ТЯХ! НЕ ВЯРВА в българското правораздаване и силата на възмездието! ВЯРВАТ, че техните дейности ще останат безнаказани!

Преди вчерашния футболен мач, беше изработен следващият опит да бъде потъпкано достолепието на „ Левски “! Да бъде опозорен признакът олицетворяващ лицето на нашия клуб – СВОБОДАТА!

Този неподобаващ акт не би трябвало да остава неусетен!

Защото това е ЛЕВСКИ!

Защото това са хилядите последователи на синия тим!

Това са всички почитатели на българския футбол, които споделят „ НЕ “ на експанзията и насилието по стадионите!

В спорта няма място за насилници!

Това е будното ни общество, което осъжда всеки акт на посягане върху хората и правото им да бъдат част от страстта, която футболът проповядва!

НЕКА дружно се надигнем против чудовищното лице на омразата унищожаваща безпощадно и дребното останали полезности, които ни сплотяват като народ!

В името на най-великата игра! В името на спорта! В името на БЪЛГАРИЯ!

10 Протест на " сини " почитатели бави началото на мача сред Левски и Черно море

Като Президент на най-големия български футболен клуб, чийто живот е обвързван вечно със синята концепция, като СПОРТИСТ, разбиращ силата на спорта, като ЧОВЕК, набожен, че свободата да живеем умерено е полезност, като БАЩА, който учи децата си да се борят против несправедливостта, като БЪЛГАРИН, който носи трибагреника в сърцето си, се обръщам към Президента на Република България – господин Румен Радев,

към Министър-председателя на служебното държавно управление – господин Димитър Главчев,

към и.ф. Главен прокурор на Република България – господин Борислав Сарафов,

към Министъра на правораздаването на Република България – госпожа Мария Павлова,

към Министъра на вътрешните работи на Република България – господин Калин Стоянов,

към всички представители на медиите, към милионните последователи на футбола,

към всички българи: НЕКА се надигнем против експанзията, насилието и похищението върху нашето изконно право като европейци да живеем свободно и несъмнено!

Насилието се ражда, там където стартира нетърпимостта! НЕКА разобличим и посочим лицата, скрити зад маската на страха!

НЕКА като общество, намерим силата, куража и волята да изтръгнем злото от стадионите, спортните зали, учебните заведения, улицата, домовете ни, от живота ни!

Футболът ме е научил, че няма нищо по-силно от мотивацията и волята да се преборим с един от най-сериозните врагове на новото време – насилието, във всичките му демонични форми!

Агресията по стадионите убива ролята на спорта като инструмент за предаване на позитивни полезности. Той сплотява милиони хора, без значение от техния пол, цвят на кожата, възраст, народност или вяра!

НЕКА покажем, че дружно сме обединителната мощ, в битката против хулиганството и деянията на принуждение по стадионите!

Агресията е закононарушение против човечеството! Всички ние и нашите фамилии, би трябвало да живеем несъмнено и безвредно!

ПРИЗОВАВАМ виновните институции да бъдат подхванати незабавни ограничения за законодателни промени против психическите и телесните закононарушения, проявата на хулигански прояви и проява на непоносимост, в това число да бъде направено нужното за възстановяване и рационализиране на Закона за запазване на публичния ред, при провеждането на спортни събития и неговото най-строго използване!

НЕКА, всички ние, подкрепим страната в устрема й да закриля хората на България да живеят умерено!

НЕКА бъдем безпощадни против агресорите в нашата обща борба против страха, насилието и похищението против българския спорт!

ДЪЛЖНИ сме да отдадем дължимото на децата ни, казвайки „ НЕ “ на експанзията!

ЛЕВСКИ Е СВОБОДА!

С почитание: Наско Сираков – Президент на „ ПФК Левски “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР