Зимните олимпийски игри в Пекин не са заплашени от отлагане

...
Зимните олимпийски игри в Пекин не са заплашени от отлагане
Коментари Харесай

Ще осуети ли Ковид зимните олимпийски игри в Пекин

Зимните олимпийски игри в Пекин не са застрашени от отсрочване поради COVID-19, заяви ръководителят на координационната комисия по подготовката на Игрите Хуан Антонио Самаранч-младши.

" Много пъти съм казвал, че през последните две години освен спортът и олимпийското придвижване, само че и целият свят се научиха да живеят в непрекъснато изменящи се условия, тъй че е належащо бързо да се адаптирате към тях. Можем да създадем тези игри в Пекин. Имаме доста мощен екип, разполагаме с всички запаси, с цел да се оправим с всички провокации, свързани с ковид. Ние сме подготвени на всичко ", добави той.

Международният олимпийски комитет (МОК) съобщи, че почита решението на държавното управление на Съединени американски щати за дипломатически протест на зимните олимпийски игри в Пекин 2022.

" Ние постоянно молим за допустимо най-голямо почитание и минимум допустима интервенция от страна на политическия свят. Трябва да сме деликатни към сходни обстановки и да почитаме политическите решения, взети от политиците по света, без значение дали става дума за Съединени американски щати или друга страна. Можем единствено да кажем, че сме доста щастливи, че най-хубавите спортисти в света ще живеят в атмосфера на мир и другарство в олимпийското село освен след 55 дни, само че и по-късно, разяснява Хуан Антонио Самаранч-младши.

От Съединени американски щати обявиха, че представители на тяхното държавно управление няма да участват на Игрите в символ на митинг против нарушаването на човешките права в Китай. Канада и Нова Зеландия също имат намерение да не изпращат свои дипломати в азиатската страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР