Зимата и наближаващите коледни празници предразполагат човек да преяжда и

...
Зимата и наближаващите коледни празници предразполагат човек да преяжда и
Коментари Харесай

Качваме по 2 кг около празниците

Зимата и наближаващите коледни празници подготвят човек да преяжда и да натрупа килограми, а данните от последно проучване сочат, че тези килограми се смъкват чак след 4 месеца.

Според същото изследване всеки човек ще напълнее със приблизително по 2 кг към коледните и новогодишните празници, тъй като ще приема 2 пъти повече калории от нужното.

Резултатите от допитването на компанията Forza Supplements демонстрират още, че 34% от хората ще съумеят да смъкват непотребните килограми към Великден.

Данните от анкетите сочат, че 94% от хората няма да съблюдават хранителния си режим към празниците, а ще си похапват щедро с приятелите и фамилията.

 Хранене

За 18% от интервюираните свръхконсумацията ще продължи единствено до Коледа, а 44% не имат намерение да се хранят здравословно до Нова година.

Само 3% от хората са декларирали, че няма да преяждат на празниците.

Вина за трупането на килограми има и нарасналата консумация на алкохол, който покачва калорийния банкет.

Експертите предлагат, с цел да не преяждате, празничното ви меню да включва леки зеленчукови салати без сос, плодове и кисело мляко.

Преди да седнете на трапезата е хубаво авансово да сте изпили най-малко 1.5 литра вода, с цел да поемете по-малко храна.

 Парти

Препоръчва се и да изпиете 1 чаша прясно мляко със сурово яйце или да изядете 1 варен картоф, в случай че сте решили да пиете повече на празниците. Тези артикули ще понижат всмукването на алкохола и също така ще поемете с 20% по-малко храна.

Не пийте повече от 2 чаши шампанско, тъй като по-голямо количество ще докара до главоболие и киселини.

Алкохолът обезводнява организма, за това експертите поучават с чашата алкохол да изпивате и по 1 чаша концентрат.

Хранете се постепенно и добре сдъвквайте храната, с цел да ѝ позволите да се смели по-добре и да не провокира възприятие на тежест и дискомфорт.

Бавното хранене дава задоволително време на сигналите от стомаха с информацията за постъпила храна да стигнат до мозъка, а това ще попречи да се натъпчете с ненужно преди да усетите възприятието за насищане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР