Зимата е сезонът, в който е възможно да се получи

...
Зимата е сезонът, в който е възможно да се получи
Коментари Харесай

Кои са 10-те задължителни храни за зимата

Зимата е сезонът, в който е допустимо да се получи дефицит на витамини в организма ни. През зимните месеци ни липсват витамините Е, С, Д.

Диетолозите поучават какво да консумираме, с цел да компенсираме неналичието им в организма в миг, в който потреблението на пресни плодове и зеленчуци не е толкоз огромна, колкото през летните месеци.

Кои артикули са главните източници на потребни субстанции в студените месеци? В края на есента и началото на зимата е желателно да включите в хранителния си режим следните артикули:

 Кои са 10-те наложителни храни за зимата

Зеле, репички, тиквички, яйца, артишок, кестени, зелен грах, боровинки, райска ябълка, портокали.

Някои от тези артикули са налични единствено през октомври и ноември, да вземем за пример, алена боровинка и райската ябълка. Други като портокалите и зелен грах са разполагаем когато и да е на годината.

А останалите - зеле, репички, тиквички - може да се съхранява дълго време, затова, остават скъп източник на витамини през зимата.

Също по този начин потребно в студените месеци е да консумираме повече риба и картофи. Хубаво ще е, в случай че през лятото сте замразили плодове или зеленчуци.

Витамините в тях, несъмнено, са по-малко в сравнение с когато са пресни, само че те към момента остават доста потребни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР