Земя на номади грабна Оскар за най-добър филм тази година.

...
Земя на номади грабна Оскар за най-добър филм тази година.
Коментари Харесай

Големите победители на наградите Оскар

" Земя на номади " сграбчи " Оскар " за най-хубав филм тази година. Франсис Макдорманд сграбчи премията " Оскар " за най-хубава актриса за " Земя на номади ", а Сър Антъни Хопкинс взе статуетката за най-хубав артист за кино лентата " Бащата ".
 Големите спечелили на премиите

Първата статуетка за вечерта отиде при Емералд Фенел. Британката завоюва " Оскар " за най-хубав автентичен сюжет за кино лентата " Момиче с капацитет " , който получи общо 5 номинации.

Филмът наблюдава по какъв начин Каси замисля възмездие на хората, виновни за изнасилването на най-хубавата ѝ другарка, и за тези, които са я разочаровали по-късно, предава Nova.
 Големите спечелили на премиите

" Всичко, коeто мога да кажа е, че се пробвам доста мощно да не рева, което е извънредно мъчно като англичанка, защото англичаните постоянно плачат. Този филм беше изработен от най-невероятните хора на света за 23 дни и те вложиха в него изцяло своята талантливост, комизъм и обич. Трябва да благодаря на толкоз хора и се усещам обезпокоена, че съм тук сама ", сподели тя.

Наградата за приспособен сюжет отиде при Кристофър Хемптън и Флориан Зелър за сюжета на „ Бащата” .
 Големите спечелили на премиите

Томас Винтерберг заслужи премията за " Най-добър чуждоезичен филм " за " Още по едно " . Винтерберг изнесе малко и прочувствено слово. Той посвети премията на щерка си Ида, починала при автомобилна злополука четири дни след началото на фотосите.

" Това е повече от всичко, което бих могъл да си показва ", съобщи Винтерберг от сцената на гара " Юниън стейшън " в Лос Анджелис, съобщи Асошиейтед прес.
 Големите спечелили на премиите

" Инцидент на автомагистралата лиши живота на щерка ми ", сподели той през сълзи. " В последна сметка направихме този филм за нея, като неин монумент ", добави датчанинът.

По-голяма част от продукцията, в която се наблюдава живота на група учители, които се договарят всеки ден да пият по малко алкохол с вярата да подобрят живота си, е снимана в бившето учебно заведение на Ида, в класната ѝ стая.

Призът на американската кино академия за най-хубав артист в поддържаща роля отива при Даниел Калуя за " Юда и черният избавител " . Там Калуя се превъплъщава в облика на Фред Хамптън - водача на " Черните пантери " в Чикаго, а сътрудника му Лакийт Станфийлд играе внедрен в организацията осведомител на ФБР.
 Големите спечелили на премиите

Две статуетки получи екипът на „ Ма Рейни: Майката на блуса” . Първата бе за „ Най-добри костюми”, а втората за " Най-добър грим и прически ".

Клоуи Джао получи премията за " Най-добър режисьор ". Родената в Китай Джао стана първата азиатка и втората в историята жена, спечелила " Оскар " за най-хубава постановка, съобщи Ройтерс.

Това е първи " Оскар " за 39-годишната Джао, която печели наградата за лентата си " Земя на номади " . В него се споделя за финансово затруднени хора, живеещи във ванове, които пътуват из Америка и се захващат с разнообразни работи в опит да свържат двата края.
 Големите спечелили на премиите

" Винаги съм намирала добрина в хората, които срещам на всички места по света. Така че тази премия е за всички, които имат вярата и смелостта да запазят добротата в себе си и да я запазят един в различен, без значение какъв брой мъчно е това. Тя е за вас, вие ме вдъхновявате да продължа. Благодаря ви! ", сподели тя.

В категорията за най-хубав режисьор за пръв път бяха номинирани две дами. Другата претендентка бе Емералд Фенъл за " Момиче с капацитет ".

Лентата „ Без звуци в живота” завоюва премията за „ Най-добър звук”.

„ Двама далечни непознати” се пребори за премията за „ Най-добър късометражен игрален филм”. " Най-добър късометражен анимационен филм " завоюва " Ако нещо се случи, обичам те! "

" За душата " получи премията за " Най-добър анимационен филм ".

За " Най-добър късометражен документален филм " бе разгласен " Колет " .

А за най-хубав " Пълнометражен документален филм " - " Моят преподавател октоподът " .

Наградата за образни резултати отиде при " Тенет " на Кристофър Нолан.

Мария Бакалова не съумя да завоюва Оскара за поддържаща роля. Статуетката завоюва Юн Йо-Джонг за " Минари " . Тя е първата корейка, номинирана за актьорска премия от американската кино академия.
 Големите спечелили на премиите

Американският артист Брад Пит приветства Мария Бакалова измежду огромните звезди в Холивуд през миналата вечер. " Аз ще бъда огромна звезда един ден ", гласеше откъс от Мерилин Монро, който Бакалова разгласи за собствен обичан, на което Пит отвърна с " Мария, добре пристигнала! ".
 Големите спечелили на премиите

Юн съобщи в речта си, че " Оскарите " за нея са предаване по малкия екран и че не може да повярва, че в този момент стои на сцената със статуетката в ръка.

" Най-добра кинематография " завоюва " Манк " .

Композиторите Трент Резнър, Атикъс Рос и Джон Батист завоюваха премия " Оскар " за истинска музика за кино лентата " За душата ".

H.E.R. завоюва премията " Оскар " за най-хубава ария от филм с " Fight for You " от " Юда и черният избавител ".
 Големите спечелили на премиите

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР