Земетресение със сила 6.3 по Рихтер удари Турция точно две

...
Земетресение със сила 6.3 по Рихтер удари Турция точно две
Коментари Харесай

Ново земетресение с магнитуд 6.3 в Турция, поне трима са загинали, а над 200 - ранени

Земетресение със мощ 6.3 по Рихтер удари Турция тъкмо две седмици след унищожителните земетресения, лишили живота на над 50 хиляди души.

Епицентърът е на 9 км от Антакия в провинция Хатай - една от най-тежко потърпевшите при бедствието. Според очевидци, трусът е траял към 1 минута и се е усетил доста мощно. Минути по-късно е регистриран втори трус с магнитуд 5.2 по Рихтер.

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви, че при днешното земетресение са починали минимум трима души, а 213 са ранени.



По улиците на Хатай има полиция и коли за спешна помощ, мнозина се събраха под намерено небе в региона на локален парк. Хората, доста от които настанени в палаткови лагери, изживяват отначало кошмара от 6-ти февруари.



От руините се са вдигнали облаци прахуляк. Кметът на Хатай заяви, че е получил сведения за нови рухнали стени на наранени здания и още затрупани хора. Трусът е бил усетен и в Сирия, Египет и Ливан.

Вчера управляващите в Анкара оповестиха, че приключват интервенциите по търсене на оживели в съвсем всички провинции, с изключение на Хатай и Кахраманмараш.



По тематиката работят: Джанан Дурал, Мартин Гицов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР