Представител на българските спасители в Турция ще бъде награден от

...
Представител на българските спасители в Турция ще бъде награден от
Коментари Харесай

Български спасители ще бъдат наградени от Ердоган за помощта след земетресението в Турция

Представител на българските спасители в Турция ще бъде награден от турския президент Реджеб Ердоган в символ на признателност за напъните и помощта, която страната ни оказа на югоизточната ни съседка след опустошителните земетресения.

Отличието ще получи пожарникаря Петър Петров, който ще съставлява цялата група спасители от България. Той е съпроводен от вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, които отпътуваха за Анкара с следващ пакет помощ за потърпевшите от разрушителното земетресение - палатки, одеяла и генератори.

" България взе участие с най-вече жива мощ и помощи. Ние сме се декларирали като Турция от време на време слага претенции в границите на поставения механизъм за помощ. Отговаряме на тях в границите на опциите ни до степен, в която да не накърняваме нашия потенциал за отбрана от бедствия и повреди. Този жест на помощ се прави оценка извънредно високо и мисля, че беше основен за възстановяване на връзките сред двете страни ", съобщи Демерджиев.

В рамките на визата той ще се срещне с турския си сътрудник Сюлейман Сойлу, с който ще обсъдят защитата на общата граница.

Демерджиев посочи, че взаимоотношението сред двете страни за справяне с мигрантския напън работи и се прави оценка от Европейска комисия. При 40% растеж на опитите за прекосяване, позволените мигранти на наша територия за 60% по-малко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР