Навършва се една година от опустошителното земетресение в Турция и

...
Навършва се една година от опустошителното земетресение в Турция и
Коментари Харесай

Година след земетресението в Турция: Ердоган посети най-пострадалите райони

Навършва се една година от опустошителното земетресение в Турция и Сирия. Трусът със мощ 7.7 лиши живота на над 53 000 души в Турция и близо 6000 в Сирия. Много от оживелите от бедствието към момента живеят в транспортни контейнери или палатки.

Земетресението опустоши огромни елементи от Южна и Централна Турция. Хиляди хора се събраха в разнообразни региони на страната в 04:17 сутринта, тъкмо в същия час, когато земетресение разклати земята преди година.

В град Хатай се стигна до конфликти с полицията, която опита да загради пътя на стачкуващи. Те скандираха " Няма да извиним, няма да забравим ". Хатай е най-тежко засегнатият район от общо 11 турски провинции.

Много негови поданици са недоволни от държавното управление, тъй като считат, че то е пренебрегнало града след това.

" Не видяхме нищо положително от Министерството на здравеопазването. Те ни не помниха, изоставиха ни. Тук всички се бореха за живота си. Оставиха хората да умрат. Хиляди хора починаха тук. Къде бяха? Защо напуснаха Хатай по този начин? Защо ни не помниха? Това не мога да схвана? ", сподели Нурул Сабах Аксу, гражданин на Хатай.

Земетресението засегна над 15 милиона души в Турция и Сирия, ранените са 107 000. С минута безмълвие и траурни церемонии през днешния ден почитат паметта на жертвите.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган посети най-тежко потърпевшите региони, с цел да ревизира по какъв начин върви възобновяване на разрушената инфраструктура.

Турските управляващи работят по построяването на 200 000 жилища до края на годината.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР