Земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер е регистрирано малко преди

...
Земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер е регистрирано малко преди
Коментари Харесай

Силно земетресение в Гърция, щети и в Битоля |

Земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер е записано малко преди среднощ на територията на Гърция. По данни на Националния сеизмологичен център към Българска академия на науките епицентърът е на 268 километра от София в региона на град Лерин.

Първият трус бе регистриран малко преди 24.00 часа българско време. Трусът е усетен и в Северна Македония, Албания, както и в Югозападна България в региона на Благоевград и някои квартали на София. Епицентърът е на 3 км от град Флорина, който е потърпевш най-силно от земетресението, заяви за Българска национална телевизия кореспондентът на БНР Катя Пеева. Сеизмолозите споделят, че в този регион доста рядко има трусове, само че те постоянно са доста мощни. 

Продължават вторичните земетресения в региона на град Флорина. Има доста материални вреди. Почти няма постройка, която да не е потърпевша, сподели кметът на града. За благополучие няма потърпевши.

Хората прекараха нощта в колите си. В къщите също има доста вреди.

Областният шеф оповестява, че всички сили са в помощ на хората - пожарната, гражданска отбрана, полицията. Това, което тормози жителите на региона, са мощните вторични трусове. В момента раздават храна и вода на хората, които са на открито в колите си и в парковете. Властите поучават да не се прибират в домовете си, до момента в който не премине инспекция на техническите екипи, които да ревизират дали постройките са безвредни.

Досега вторичните земетресения са с магнитуд от 4 по скалата на Рихтер.

Земетресението провокира суматоха и в град Битоля, вторият по величина град в районен съд Македония.

Гражданите на града всеобщо излязоха по улиците на Битоля. Много от тях прекараха нощта в колите си. На доста места има напукани стени. Местните медии оповестяват, че мобилната мрежа и интернет са прекратени. Жителите на града не помнят толкоз мощно земетресение. До момента няма данни за съществени материални вреди и потърпевши.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР