Земеделците не искат прекрояване на политиката, те искат политика. В

...
Земеделците не искат прекрояване на политиката, те искат политика. В
Коментари Харесай

Земеделски експерт: Националното ни стопанство е жертва на безхаберие, липса на идеи, средства и внимание

Земеделците не желаят прекрояване на политиката, те желаят политика. В последните девет месеца няма безусловно никаква във връзка с този бранш. Това съобщи земеделският специалист Пламен Абровски в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус ".

По думите му митингите на земеделците не са политизирани: " Просто се дава един сигнал на политиците, че този министър, който е сега, не става ".

Според Абровски националното ни стопанство е жертва на безхаберие, неналичието на хрумвания, средства и внимание: " Защото първият митинг, който стартира септември месец, беше тъкмо за това – за неналичието на внимание, някой да седне да комуникира със бранша, да му каже: " Земеделци, ние ще вършим в този подсектор такава политика “. Цялостната ни идея за пътя на земеделието дали ще е наляво, дали ще е надясно, дали ще е нагоре, дали ще е напряко – някой нещо трябваше да каже. Ние до ден сегашен нямаме изясненост какво трябваше да направи този министър (бел. ред. Кирил Вътев).

Пламен Абровски означи, че е доста огромна потребността от смяна в законодателството: " Във всеки един бранш има разнообразни проблеми. Дискусиите във връзка с смяната на законите би трябвало да бъдат в Народното събрание, а не в Министерски съвет ".

Според земеделския специалист в България има потребност от дълбока поземлена промяна: " Няма по какъв начин да прилагаш " Зелена договорка “, в случай че нямаш устойчиви поземлени връзки. Няма по какъв начин да правиш напояване, в случай че нямаш устойчиви поземлени връзки. Системата с годишните съглашения – това беше краткотрайно решение, което беше измислено 2009-2010 година, само че за жалост, краткотрайните решения се оказват най-трайни в България. Необходимостта от поземлена промяна е извънредно значима и моментът е назрял ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР