Земеделският сектор подготвя общонационален протест.След неуспешния опит на земеделския министър

...
Земеделският сектор подготвя общонационален протест.След неуспешния опит на земеделския министър
Коментари Харесай

Земеделският сектор подготвя общонационален протест

Земеделският бранш приготвя общонационален митинг.

След несполучливия опит на земеделския министър да се срещне с недоволните сектори

и след вчерашното решение на парламентарната икономическа комисия против удължение на възбраната за импорт на украински селскостопански артикули, късно нощес Националната асоциация на зърнопроизводителите взе решение за присъединяване в протестни дейности, а през днешния ден Българската земеделска камара, в която зърнопроизводителите членуват, ще разгласи идните си дейности в цялата страна.

Ден откакто аграрната камара, в която членуват 13 браншови организации, упрекна министъра на земеделието Кирил Вътев в липса на разговор, той ги предложения на среща, на която обаче те отхвърлиха да участват.

Причината е, че към този момент имат съответни претенции, които съгласно браншовиците би трябвало да бъдат разисквани освен със земеделския, само че и с финансовия министър и с премиера. Фермерите сложиха период за тази среща 15 септември - тогава изтича годното ограничаване за импорт на няколко селскостопански артикули от Украйна у нас.

Вчера по предложение на ръководещите и Движение за права и свободи в икономическата комисия в Народното събрание беше гласувано възбраната за импорт на украинско зърно в страната да отпадне.

Зърнопроизводителите реагираха:

" Земеделският отрасъл в България е в потрес от това, че решението няма никакъв разбор към него. В потрес е, че това решение изобщо се преглежда на тази комисия. Самият текст е безспорна насмешка с българския аграрни производител ", сподели ръководителят на браншовата организация Илия Проданов, представен от и предизвести, че земеделците няма да останат безучастни:

" Надявам се, че вие през днешния ден осъзнавате напрежението, което има в земеделския отрасъл последните няколко месеца и натиска, на който сме подложени всички ние. Това напрежение в последна сметка в даден миг просто ще се излее, ще се излее по извънредно огромен метод ".

Днес Аграрната камара ще показа своите планове за следващи дейности.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР