Земеделски производители затвориха пътя Пловдив – Хасково. Земеделски производители затвориха

...
Земеделски производители затвориха пътя Пловдив – Хасково. Земеделски производители затвориха
Коментари Харесай

Земеделски производители затвориха пътя Пловдив – Хасково

Земеделски производители затвориха пътя Пловдив – Хасково. Земеделски производители затвориха в символ на митинг пътя Пловдив–Хасково. Причината е възбраната за стрелба против градоносните облаци поради прелитащ аероплан в Пловдивско.

Във вторник градушка с размери на череша унищожи огромна част от насажденията в Садово и село Чешнегирово. Валежът е почнал към 16:30 ч. и е бил натоварен. Продължил е към 20 минути.  Противоградни ракети в този миг не са били изстрелвани поради прелитащи самолети.

Селскостопански машини стопираха движението  при отбивката за село Чешнегирово .

“На срещата, която се състоя през вчерашния ден в Садово, сред представители на Министерството на земеделието и аграрни производители, не получихме изясненост по кое време и с какъв брой ще бъдат подкрепени хората ”, сподели кметът на Община Садово Димитър Здравков. По думите му, стопаните упорстват за изясненост и бързи реакции.

Майка умъртви детето си в село Желязно

Градът, в който всички живеят в една постройка

“Всяка година се повтаря едно и също,  механизмът за компенсациите не работи и производителите към момента не са получили обезщетения от предходната година ”, сподели Здравков. Според протестиращите би трябвало да се реши казусът с прелитащите самолети.

“Пострадалите насаждения са най-вече зеленчуци, слънчоглед, царевица ”, сподели кметът на Садово Димитър Здравков. По думите му в друга степен са наранени площи от към 10 000 декара.

 

Българска телеграфна агенция

 

Земеделски производители затвориха пътя Пловдив – Хасково

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР