Зелето ни е винаги под ръка. От незапомнени времена се

...
Зелето ни е винаги под ръка. От незапомнени времена се
Коментари Харесай

Ефективни рецепти със зеле, които ще ви спасят от сериозни заболявания

Зелето ни е постоянно на разположение. От незапомнени времена се употребява както за храна, по този начин и като лекарство. Достатъчно е да кажем, че френските лекари поучават да се лекуват със зеле 75 съществени и 30 съпътстващи болести, даже и някои форми на рак.

Лекува корем, черен дроб, жълтеница, далак, горните дихателни пътища, бронхит, главоболие, атеросклероза, диабет, затлъстяване. Зелевите листа, сварени в мляко, смесени с трици, се ползват при изгаряния и гнойни рани.

Сурови листа от зеле се прикрепят към ставите при подагра, артрит, полиартрит - то не ги лекува изцяло, само че успокоява болката.

Атеросклероза

В чаша топъл зелев сок прибавете 2 с.л. захар и разбъркайте. Приемайте по ¼ чаша 4 пъти дневно, към 15-20 минути преди хранене. Полезно е още да се храните със стафиди или сушени кайсии. Курсът на лекуване е 10 дни, след което 20 дни почивате и повтаряте курса за 10 дни – това е изключително уместно за пациенти с високо кръвно налягане. Сокът постоянно се пие в топла форма.

Ламблиоза (жиардиаза)

 Ефективни предписания със зеле, които ще ви спасят от съществени болести

Пийте заран на празен корем половин чаша зелев сок, нормалният курс е 40 дни.

Белодробна туберкулоза

Пийте 3 пъти дневно половин чаша топъл сок от зеле с мед.

Чернодробна цироза

Всеки ден пийте по половин чаша прясно изцеден сок, 3 пъти дневно преди хранене.

Пиелонефрит (хроничен)

Приемайте половин чаша топъл зелев сок 4 пъти дневно, тъкмо преди хранене, в продължение на 2 седмици. Направете отмора от 2 седмици и повторете курса на лекуване.

Пъпна херния

Поставете марля на пъпната херния, напоена със зелев сок от кисело зеле и обелка от картоф с дебелина 2 см. При постоянно приложение хернията ще изчезне за 1 месец.

 Ефективни предписания със зеле, които ще ви спасят от съществени болести

Изтрезняване

Изстискайте 1-2 чаши свеж сок от зеле и го сварете със захар на усет. Пие се по ¼ или ½ чаша, до момента в който индивидът изтрезнее.

Главоболие

Главоболието е с общи и неспецифични признаци, повода за което е постоянно незнайна, а лекуването доста комплицирано. Традиционната медицина предлага за него аналгетици, само че честото им приемане води до стомашни разстройства и болки, заради което не е належащо да се злоупотребява с тях. Народната медицина предлага способ на лекуване на главоболие с листа от зеле, които се слагат на главата, тъй че да опират кожата, а от горната страна се поставя топла шапка.

Листа от зеле при кашлица

Удивително, само че лечебните свойства на зелевите листа от дълго време се употребяват за лекуване на кашлица. За задачата ви е необходим лист от зеле, обособен от кочана и добре начукан с чукче, с цел да стане мек. Поставете листа на гърдите или гърба, като нормален компрес.

Тази процедура се прави вечер за цялата нощ в продължение на една седмица. Не би трябвало да отказвате медикаментите – в случай че употребявате двете лекувания редом, ще се отървете от изтощителната кашлица. Лечебните свойства на зелето при кашлица са изпитани във времето и този способ е доста ефикасен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР