Зелето е един от най-ценните зеленчуци, които имат благоприятно действие

...
Зелето е един от най-ценните зеленчуци, които имат благоприятно действие
Коментари Харесай

Кулинарни трикове при готвенето на зеле

Зелето е един от най-ценните зеленчуци, които имат удобно деяние върху нашия корем. Разбира се, в случай че желаеме да извлечем оптималната изгода от него, би трябвало да го консумираме вярно, без да прекаляваме, тъй като правилото, че всичко в умерени количества е разрешено, важи с цялостна мощ и при яденето на зеле и ястия, приготвени с него.

Кулинарната обработка на зелето по предписание е продължителна и прецизна работа. Ако приготвите зелето добре, може да си позволите даже и по-голяма порция без да се страхувате, че ще почувствате стомашен дискомфорт или отичане.

Има някои кулинарни хитринки, които могат да ви оказват помощ да извършите зелето по-вкусно, по атрактивно стоящо в чинията, което пък ще помогне да доставите на себе си и своите близки по-голямо гастрономично наслаждение, когато седнете на масата.

Може да пробвате да подобрите цвета на цветното зеле. То ще придобие прелестен по-светъл колорит, в случай че сложите във водата, в която го варите, малко прясно мляко. Препоръчителната доза е половин чаена чаша на два литра вода.

 Сарми

Зелевата салата е подла, в случай че не я приготвите добре. За да бъде прясно нарязаното зеле по-вкусно е нужно да го намачкате добре със сол, като паралелно с това прибавите и малко лимонен сок.

Запомнете, че колкото повече зелето престоява с подправки като олио, зехтин, оцет и сол, толкоз по-вкусно става то. Затова го оставете да престои известно време преди да го сервирате.

Приготвянето на зелеви сарми също е съпроводено от някои различен трик, който може да ги направи неустоими на усет. Преди да пристъпите към завиването на сармите, пуснете зелевите листа за към 15 минути в подсолена вода. След това премахнете по-дебелите жилки и пуснете листата във вряща вода за още 5 минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР